реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

"Чорні" археологи залишили снаряди часів другої світової

1-го серпня двоє молодих людей 21-річний Олександр Шубенок та 24-річний Артур Лапека, жителі с. Ловинь, Ріпкинського району Чернігівської області, пішли по гриби у лісовий масив. У місці, де, як розповідають сторожили села, в роки війни знаходилась стоянка партизанського загону, хлопці під кущиком знайшли акуратно зложені у два рядки 20 снарядів калібру 75 мм та один снаряд калібру 76 мм.

Скоріш за все, їх залишили так звані "чорні" археологи, адже місце стоянки партизанів було перекопане вздовж і поперек. Хлопці про подію повідомили рятувальників МНС.

Наступного дня до місця пригоди виїхала група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення УМНС в області. Під час обстеження прилеглої території, було виявлено ще 5 артснарядів калібру 75 мм. Небезпечні знахідки о 15:20 були знищені у спеціально відведеному місці.
У зв’язку з цим, особливо в період, коли розпочався сезон "тихого полювання", рятувальники звертають увагу населення на необхідності дотримання заходів безпеки. Якщо Ви виявили боєприпаси, або схожі на них невідомі предмети, ні в якому разі не чіпайте їх. За допомогою палиць, мотузки та яскравої тканини огородіть місце небезпечної знахідки і не допускайте до нього людей, а тим більше дітей. Негайно повідомте про подію оперативно-рятувальну службу по телефону - 101, або міліцію - 102.

Підполковник служби цивільного захисту Євгеній ДУБИНА,
прес-служба УМНС в Чернігівській області



Теги:Ріпки, чорні археологи, цивільний захист


Читайте також



Коментарі (0)
avatar