реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чому Зеленський не виступив перед Сенатом США

Українці очікували брифінгу Байдена в Сенаті та подальшого голосування за виділення допомоги Україні.
Але.

На жаль, президентські перегони у США вже стартували. Тому питання України для частини політичного істеблішменту США — це один з елементів приходу до влади їхніх політичних команд.

Звичайно, позиція республіканців викликає сум. Для українця здавна республіканець у США – це ціннісна людина. Це політик, який усвідомлює відповідальність Америки не тільки за порядок всередині країни, а й по всьому світу.

Однак у політикумі США сталися зміни.
Насамперед виборець республіканців за інтелектом і статками став нижче середнього рівня.

Не все так добре і в демократів. На мій погляд, демократ Байден на 90% за своєю сутністю є республіканцем, а на 10% - сприяє піару демократів. Наразі Байден і його команда борються як всередині демократичної партії проти ліваків на кшталт Обами, так і проти (на жаль) лідера республіканців Трампа.

Для Байдена Перемога України була б порятунком світу, поверненням до ціннісних норм, а його подальша перемога на виборах – наслідком рятівних для світу зусиль.

Для республіканців, які підтримують Трампа, вибори - це шанс зреалізувати план дій щодо фінансування стіни між США й Мексикою та жорсткішого міграційного законодавства.

Аналітики розуміли, що брифінг буде не дуже позитивним для України. Та вкрай важливим був виступ Зеленського. Насамперед як вияв підтримки політики Байдена щодо повернення світу до цінностей.

Найганебніше, що Зеленський скасував свій виступ буквально в останні хвилини. То не тільки еківок у бік Трампа, а й підтвердження, що у Зеленського взагалі відсутні цінності. Він не розуміє, що тільки завдяки утвердженню цінностей у світі Україна зможе здобути Перемогу.
Зеленський фактично, м’яко кажучи, не підтримав Україну.

Чому Зеленський відмовився виступати перед сенаторами у США? Є три причини.

По-перше, це було б не просто зачитування написаної спічрайтерами гарної промови, а треба було також відповідати на питання. Насамперед про корупцію, мародерство, втручання у ведення бойових дій тощо. А «найвеличнішому лідору» це не «комільфо».

По-друге. Зеленський в Україні через «Єдиний марафон» насаджував думку, що тільки завдяки його промовам світ дає Україні зброю і фінанси. Цього разу навряд чи надали б кошти. І тоді руйнувався б цей штучно створений міф.

По-третє. Продовження контактів його так званої команди із Трампом, для якого Україна є розмінною монетою.
Відмовившись виступити, Зеленський не тільки не підтримав Байдена та його політику, не тільки не підтримав цінності у світі, завдяки яким можлива Перемога України, а, м’яко кажучи, «кинув» Україну й українців.

Чи означає це, що «все пропало»? Ні.
Насправді Байден ніколи не давав високої оцінки особисто Зеленському.

Насамперед для Джо Байдена важливо:
1. Утвердження цінностей у світі;
2. Перемога над одним з елементів Вісі Зла (московією);
3. Інтерес США як лідера демократії в світі;
4. І як наслідок – Перемога України.

З цієї точки зору кульбіти Зеленського на Байдена не впливатимуть. Джо Байден як ціннісна людина та справжній християнин працюватиме над тим, щоб Україна таки здобула допомогу.
Президент США чітко усвідомлює, що допомога Україні – це не тільки боєкомплект і зброя, а й підтримка економіки України. Бо якщо не буде фінансової подушки, то в Україні не буде й зарплат військовим, бюджетникам, пенсій, що приведе до колапсу української економіки. Бо продукцію українських підприємств люди не матимуть за що купувати.

Тому задіюватимуться всі механізми, аби Україна мала допомогу і перемогла.

Павло ЖЕБРІВСЬКИЙ



Теги:Павло Жебрівський, широка війна, команда ЗЕ, Україна- США


Читайте також



Коментарі (0)
avatar