реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чому в Чернігові зник канал " 1+1"

Представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в Чернігівській області Ірина Сенченко доповіла центральному апарату Нацради про обставини зникнення трансляції телеканалів «1+1», «Інтер» і Чернігівської обласної державної телерадіокомпанії в мережі кабельного оператора «Основа». Про це Телекритика повідомив голова Нацради Юрій Артеменко.

Як доповіла представник Нацради, в Чернігові 23 липня близько 22:18 було раптово припинено ретрансляцію телеканалів «Інтер», «1+1» і Чернігівської ОДТРК в мережі кабельного оператора «Основа-ТВ». У зв'язку із цим 24 липня представник Нацради отримала лист від генерального директора Чернігівської ОДТРК Аркадія Білібаєва з інформацією, що цей факт викликав масове обурення глядачів.

Представник Нацради звертає увагу на те, що 26 липня в Чернігові відбудуться довибори народних депутатів по виборчому округу № 205, саме тому до 25 липня триває передвиборна агітація і факт вимкнення набув особливого розголосу та обурення.

Ірина Сенченко одразу направила офіційний лист до керівництва ТОВ «Основа-ТВ» з вимогою роз'яснити причини раптового припинення ретрансляції телеканалів.

У відповідь вона отримала пояснення керівництва кабельного оператора, аналогічне повідомленню, яке компанія «Основа» поширила на своїй сторінці у Facebook. Компанія пояснює інцидент пошкодженням оптоволоконного кабелю, яке було виявлено зранку 24 липня, а відновлювальні роботи були завершені о 10:50. Втім, ретрансляція каналів була відновлена раніше: «1+1» та «Інтера» - о 00:43 шляхом організації супутникового прийому сигналів, а Чернігівської ОДТРК - о 8:30 шляхом організації ефірного прийому. На місце пошкодження кабелю працівники компанії викликали працівників міліції та подали заяву про злочин.

Додатково представники кабельного оператора повідомили представника Нацради, що спрямували заяву в Чернігівський міський відділ УМВС з проханням вжити заходи у відповідності до Кримінального процесуального кодексу України (кошторисна вартість відновлювальних робіт за підрахунками компанії становить 827 грн).

Представник Нацради додатково спрямував запит до міського відділу міліції щодо причин раптової зупинки ретрансляції телеканалів та інформації по справі. Відповіді поки що від міліції вона не отримала.

Нагадаємо, група «1+1 медіа» заявила, що з усієї зв'язки оптичних кабелів у колодязі кабельної каналізації «Укртелекому» був пошкоджений тільки один кабель «1+1», прокладений від Чернігівського РТПЦ до головної станції кабельного оператора «Основа».

На думку групи, це свідчить про те, що «пошкодження було зроблено навмисно, крім того зловмисник знав структуру прокладки кабелів».

Група «1+1 медіа» має намір відправити офіційні звернення до кабельного оператора та до Національної ради з телебачення і радіомовлення, і наразі вважає цей інцидент політично вмотивованим. Крім того, група готує позови до суду та звернення в інші правоохоронні органи з метою провести розслідування та покарати винних.

Натомість компанія «Основа» вважає, що ситуація є «провокацією та елементом брудних політичних технологій». «Звертаємось до всіх засобів масової інформації та політичних сил з проханням не використовувати інцидент в політичних маніпуляціях суспільною думкою», - йдеться в повідомленні компанії.



Теги:Нацрада, телекритика, інформаційний простір, дебати Корбана і Березенка, 1+1


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
во время майдана у основы пропадал 5 канал, когда завхоз Березенко проигрывает на округе пропал 1+1
а Атрошенок не причем. смех и только
avatar