реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Чому сучасне життя викликає рак? Висновки британської вченої

Британська дослідниця Розалі Девід опублікувала захоплююче наукове дослідження, яке пояснює справжні причини раку: нездоровий спосіб життя, стреси, неякісне харчування, погана екологія.

На фото: Едвин Лонг (1829-1891). Єгипетське свято. Більшість древніх єгиптян харчувалися свіжою рибою, фруктами та овочами, м’ясо їли тільки на великі свята.

"Рак – переважно сучасна хвороба, зумовлена нашим раціоном харчування, способом життя і екологічною обстановкою, стверджується в статті, опублікованій в The Daily Mail професором Розалі Девід.

За статистикою, кожна третя людина рано чи пізно хворіє на рак, а у Великобританії онкологічні захворювання стають причиною чверті смертей, пише вона.

Професор спільно зі своїм колегою Міхаелем Циммерманом протягом 30 років вивчали останки людей давнини і виявили лише кілька випадків раку. Із сотень мумій – лише у трьох: однієї мумії з Чилі, іншій – з Італії XIV століття і третій – давньоєгипетській. З тисяч кісток - лише в одній, черепі з Штеттіна, Німеччина, віком 34 тис. років. У давньоєгипетських документах немає чітких згадок про рак, хоч єгиптяни володіли порівняно глибокими медичними знаннями.

Отже, рак має антропогенне походження, і його поширення – плід індустріального сучасного суспільства, в умовах якого люди відчувають сильний стрес, каже Девід.

"Сьогодні ми їмо значну кількість готових продуктів, часто з високим вмістом канцерогенних речовин, а також пересолені напівфабрикати, жирне і солодке. Для порівняння: більшість древніх єгиптян харчувалися свіжою рибою, фруктами та овочами, м’ясо їли тільки на великі свята", - відзначає Девід .

В давнину люди не вели сидячий спосіб життя, велика частина населення займалася фізичною працею. Єгипет був переважно аграрною країною, так що населення не страждало від бід сучасного міста – поганої екології, перенаселеності й стресу. "Також слід зазначити, що в Стародавньому Єгипті, як і в Стародавньому Римі та Стародавній Греції, гігієна була на дуже високому рівні: регулярне водопостачання, каналізація й лазні", - пише автор.

"Наш спосіб життя – більш нервовий і при цьому сидячий. Ми страждаємо ожирінням і мучимося від стресу – факторів, що провокують рак", - підсумувала вчена.

Джерело: Народний оглядач




Теги:Розалі Девід, рак, єгиптяни, Великобританія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar