реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Чому мовчить Українське радіо? (оновлено)

Вже третій день хриплять приймачі замість передач Українського та обласного радіомовлення.

Сайти Українського радіо, Національної комісії з питань телебачення і радіомовлення, обласного радіомовлення http://chodtrk.com.ua/?page_id=17 -- просто мовчать на цю тему. А радіопередачі слухати можна лише по дротовому радіомовленню, яке залишилиося в меншій частині сіл Чернігівщини.

Начебто керівник Українського радіо Тарас Аврахов заявив, що причиною відключення радіомовлення по всій Україні стали борги. Сьогодні об 11:00 год. на території всієї України припинили мовлення УКХ-передавачі усіх трьох каналів НРКУ із-за проблем з фінансуванням.

“У Верховній Раді мають приняти якусь постанову, ми всі в очікуванні.” – щойно проінформувало УКРАЇНСЬКЕ РАДІО (НРКУ) і радить – “Слухайте Українське радіо по онлайн-трансляції на сайті НРКУ, по супутниковому мовленню, та традиційно по трьом каналам проводового мовлення.”

-- Тільки у війну, і то не завжди, українці не могли слухати радіо, -- заявив голова чернігівської "Просвіти", головний редактор газети "Сіверщина" Василь Чепурний. -- Тепер же керують "прафесіанали" так, що й державне радіо мовчить. Зрештою, саме Українське радіо було могутнім українотворчим ресурсом і тому йому затикають рота. Зате працюють шустєри, квартали, кісєльови та інші телеканали дебілізації українців.



Теги:Василь Чепурний, Українське радіо, інформаційний простір, Просвіта


Читайте також



Коментарі (7)
avatar
1
А я думав, що у мене радоприймач "поїхав". Аж ось така ситуація. Ганьба!
avatar
2
Чому, чому? Не треба бути лохами, жлобами і самоїдцями!
avatar
3
Система радіомовлення була створена ще до війни й уже давно морально застаріла. Вона створювалася на випадок надзвичайних ситуацій, війни і т. д. Технічно заснована на сталевих кабелях, які не забезпечують високої якості передачі звуку та розраховані на передачу голосу — не більше. Ця система вже давно глибоко збиткова, вона дуже енергоємна, утримання проводів і передавачів обходиться дорого. Щоб її підтримувати, потрібні інвестиції держави, а вона їх не дає.
avatar
4
Олекс, причому тут проводове радіо? Мова йде про цинічне й несподіване відключення УКХ-передавачів по всій Україні. Відучора замовкли УР-1 та Промінь. Такої ганебної державної інформанційної політики не було навіть у економічно найкризовіші часи укр. незалежності!
avatar
5
Юрію, все це пов"язане між собою. Один керівник, одна організація. І якщо не вистачає коштів на один вид послуг ( проводове радіо) відповідно їх нема і на безпроводове. Цікаво інше, якесь руське чи авто радіо мають кошти і частоти, а державне не має, ось в чому питання. Можливо це твориться навмисно, хоча чому "можливо" думаю так і є!
avatar
6
Це цілеспрямована політика русифікації та дибілізації українського суспільства режимом донецьких гопників. Єдиною альтернативою цьому свавіллю залишається інтернет. Поки що...
avatar
7
На жаль, інтернет відриває від мас людей вузьке коло просунутих індивідумів і маємо фактично два політично різних народи в одній країні. Одні дивляться ТБ (35-55%, інші - 5-6% живуть інтернеті: обурюються, мітингують у вертуальному хвейсбуці, контактах чи блогах, відірвані від основної маси виборців.
А партія влади в цей час робить свою підлу справу: грабує країну, грабує народ.
avatar