реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чому архієпископа Климента не пустили до Сенцова

Спочатку пройшла інформація, що Олег Сенцов від зустрічі з архієпископом Сімферопольським і Кримським Климентом відмовився через свої атеїстичні переконання. Таку заяву поширила його сестра Каплан. Я вже хотів написати про традиційно згубну для української інтелігенції (Франко, Леся Українка, Коцюбинський, Грушевський) відразу до релігії, що згубило і їх самих... Але, слава Богу, стримався, бо назавтра стало відомо: Каплан збрехала.

Та спочатку згадаймо все ж про несподіваний крок, який у нормальному інформаційному суспільстві (патріотичному - звісна річ), став би сенсацією тижня: Патріарх Філарет благословив архієпископу Клименту відвідати українського політв'язня Олега Сенцова у приполярному місті Лабитнангі. Точніше - в колонії Лабитнангі. Проте наша журналістика, в якій через дуризну обивателів володарюють якісь сонікошкіни, ложкіни, кісєльови, савікишустєри та інша неукраїнська потороча, промовчала.

Тому ще раз: український Патріарх благословив архієпископу окупованого Криму причастити та сповідати українського громадянина, утримуваного в російському Приполяр'ї! Сама фраза є сюжетом для сенсаційного фільму...

Другого дня після заяви Каплан з'явилася інша інформація: насправді Сенцова російські тюремники обдурили - сказали йому, що до нього прилетіли його друг - режисер Аскольд і "поп із Маскви". Звісно, Олег Сенцов для зустрічі вибрав свого друга. Коли ж дізнався про брехню, поширив заяву, яку й опублікував архієпископ Євстратій - речник Київського патріархату: Сенцов хоче зустрітися таки з архієпископом Климентом.

Тепер же російська редакція радіо "Свобода" (всі ті псевдоукраїнські портнікови цього так і не спромоглися зробити) опублікувала відео режисера Аскольда Курова про поїздку архієпископа Климента в Лабитнангі. Так ось - його не пустили до Сенцова тільки через те, що представляє УПЦ Київського патріархату. Бо затребували документи про реєстрацію Київського патріархату на території РФ. А ще від часів хваленого лібералами Єльцина введено на Росії правило: визнаються тільки ті конфесії, які зареєстровані та існують не менше 15 років (у підпіллі?). Те, що Київський патріархат на Росії існує вже значно більше - діють дві єпархії, Богородська під Москвою і Білгородська - до уваги не береться.

Цікаво ще, що водій таксі в Лабитнангі привіз групу владики Климента до колонії безкоштовно, бо "с вамі святой атєц". Той його і благословив, автоматично вводячи українські слова в традиційну формулу. Власне, нічого нового - українці споконвік християнізували Сибір і Московію...

Місія владики Климента має бути продовжена.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:архієпископ Климент, Київський патріархат, Лабитнангі, Олег Сенцов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar