реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Чим завинила тьотя Пазя Наливайченку?

Серйозна колотнеча з приводу відставки голови СБУ Валентина Наливайченка розпочалась ще вчора під вечір в Адміністрації президента. Посвячені люди -- із наших чернігівських у ВР -- запевняють, що шарпанина з тим «кадровим побоїськом» тривала усю ніч. Але й ночі врешті-решт забракло… Понад годину пан Гройсман не міг розпочати пленарне засідання, бо продовжувались «умовляння»…

Ось як побачив того дня Верховну Раду чудовий публіцист Валерій Ясиновський: «Наш парлямент в сенсі розпорядку нагадує мені рідний сільмаг часів мого дитинства: на вивісці починає працювати о 7-30, а реально відкривався лише тоді, коли тьотя Пазя -- завмаг, що мешкала навпроти -- наснідаються і попорають свиней…».

Оті порівняння столичного публіциста -- хуліганисті на перший погляд -- насправді дуже точно фокусують ситуацію. І навіть нема потреби вивішувати титри та «розжовувати» хто грає роль тьоті Пазі, що за установа є насправді під вивіскою «Сільмаг» і хто ті «свині», яких тьотя Пазя «порає»?

«Свині» невдовзі підростуть, голосно захрюкають – і все таємне сьогодні вже завтра стане явним…

Ну, а «сільмаг» недарма понад годину не відкривався. Бо в кабінеті спікера Ради Володимира Гройсмана президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк разом з лідерами фракцій обговорювали болісно питання…

Обговорили успішно.
248 депутатів проголосували відставку Наливайченка.

Ну, та й добре. Їм – видніше.
Але «єсть вопроси». Що тепер з тими «непонятками» робити?

Адже великому загалу українського суспільства абсолютно не ясно – за що «зняли чекіста»? Ось, що пише з того приводу, «по гарячих слідах» інший публіцист Василь Чепурний: «Порошенко знімає Наливайченка, бо, мовляв, той працює неефективно. Гаразд. А яка ефективність кадрів, призначених особисто Порошенком -- міністра оборони Гелетея, керівниці Нацбанку Гонтарєвої, генпрокурорів Яреми і Шокіна?! І як на їх фоні виглядає СБУ, керована Наливайченком? До речі, а чому ніхто нічого не робить зі звинуваченнями за матеріалами того ж СБУ щодо екс-заступника Генпрокурора та, скажімо, голови Верховного Суду Бауліна? Чи вони пана Президента влаштовують? І чи є -- давайте разом поміркуємо -- особиста відповідальність пана Президента у тому, що досі не названо і не засуджено вбивць Небесної сотні, ніхто не покараний за Іловайський котел, за збитий рік тому літак з нашими героями в Луганську, не сидить жоден знаковий сепаратист…».

Як на мене, питання нахраписті, але слушні.
І тут якраз час повернутися до тьоті Пазі і, власне, того, чим же вона все-таки завинила у відставці Валентина Наливайченка?

А все – просто.

Якщо в селі всі залежали колись від тьоті Пазі, а тьоті Пазі головне -- її свині, а не німецька пунктуальність з розпорядком роботи сільмагу, так то було давно, ще в радянському селі. І ми всі, нині в Україні сущі, – не в одному тому тьотиному селі живемо. Не треба нам неписаних законів тьоті Пазі! Давайте тьотю приводити до тями. І нехай вона визначається – або її свині, або порядок за європейським зразком, який всім зрозумілий, прозорий і однозначний.

Петро БОРЩ, Хвиля Десни



Теги:Гройсман, Валерій Ясиновський, відставка Наливайченка, кадри Порошенка, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar