реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Чим вилікувати геморой?

Геморой – це захворювання системи кровообігу, яке характеризується тим, що судини прямої кишки збільшуються, під час чого відбувається утворення гемороїдальних вузлів. Препарати від геморою діють на причину захворювання, допомагають зняти неприємні та болісні симптоми. В лікуванні геморою добре себе зарекомендував препарат Реліф*, який  випускається в різних формах і швидко допомагає стабілізувати стан.

Причини виникнення хвороби

Лікарі досі не дали точної відповіді, що саме запускає процес розвитку патології, але виділили основні фактори ризику:

  • регулярні запори;
  • спадковість;
  • вагітність, пологи;
  • фізично важка робота;
  • малоактивний образ життя;
  • неправильне харчування, велика кількість прянощів, гострих спецій, алкоголю в раціоні.

Прояв геморою може спровокувати кожен з цих чинників. Першопричину виникнення захворювання може встановити тільки лікар.

Стадії розвитку хвороби

Захворювання розвивається поступово і має 4 стадії:

  1. Відчуття свербіння в області анального отвору. Періодичний дискомфорт під час випорожнення, який збільшується після фізичного навантаження, вживання гострої їжі, алкоголю.
  2. Дискомфорт переростає в біль при кожному процесі дефекації. Гемороїдальні вузли виходять назовні з анального отвору.
  3. Біль і свербіж навколо анального отвору стають постійними. Гемороїдальні вузли не вдається вправити самостійно.
  4. Гемороїдальні вузли постійно випадають. Це супроводжується частими анальними кровотечами, сильними больовими відчуттями.

Захворювання розвивається поступово. Не слід самостійно використовувати ліки проти геморою, це тільки знизить інтенсивність симптомів, а патологія не зникне.

Симптоми захворювання

Хвороба проявляє себе поступово. З'являється:

  • Свербіж, дискомфорт під час дефекації.
  • Періодичні кровотечі з гемороїдальних вузлів. Кров помітно на туалетному папері, в калових масах.
  • Періодично підіймається температура, кровотечі стають сильнішими.

Під час таких симптомів людина потребує швидкої допомоги. Захворювання переходить з гострої в хронічну форму та важко піддається лікуванню.

Методи терапії

Лікування захворювання вимагає комплексного підходу. Лікар після огляду та збору анамнезу призначає:

  • Прийом медикаментів. Таблетки допомагають зняти запалення, надати знеболюючу дію та укріпити стінки кровоносних судин.
  • Використання свічок. Ефективними є свічки Реліф® від геморою. Дія супозиторіїв спрямована на зменшення болю, зняття запалення. В складі препарату містяться анальгетики, які швидко полегшують стан.
  • Використання мазі Реліф®. Препарат містить фенілефрин гідрохлорид, завдяки чому звужуються судини, знімається набряк, усувається свербіж, зменшується кількість виділень.

Для стабілізації стану потрібен прийом венотоніків, які допоможуть зміцнити судини. Проносні препарати м’якої дії допомагають усунути проблему з запорами. Також важливо переглянути харчування. Включити в раціон продукти, що багаті на клітковину, відмовитися від гострої, копченої, жирної їжі та алкоголю.

II та III стадія розвитку хвороби передбачає використання малоінвазивних методів терапії. На 4 стадії пацієнту показане хірургічне втручання.

Геморой – серйозне захворювання, яке потребує кваліфікованої допомоги. Не займайтеся самолікуванням, це може зашкодити вашому здоров’ю.

_____________

*Реклама лікарських засобів. Перед застосуванням необхідно обов’язково проконсультуватися із лікарем та ознайомитися з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Зберігати в місцях, недоступних для дітей. Реєстраційні посвідчення МОЗ України: Реліф Адванс, супозиторії ректальні №12, UA/7089/01/01 від 25.07.2017,  Реліф Адванс, мазь ректальна туба 28,4 г туба,  UA/1953/01/01 від 02.10.2019, Реліф, мазь ректальна 28,4 г туба,  UA/3173/01/01 від 22.07.2019,  Реліф, супозиторїї ректальні № 12 стрип  UA/3173/02/01 від 06.03.2018,  Реліф ПРО, супозиторії ректальні №10, UA/10318/02/01 від 30.08.2019,  Реліф Ультра, супозиторїї ректальні № 12 стрип, UA/1954/01/01 від 12.08.2019, Реліф Про, крем ректальний 15г №1,  UA/10318/01/01 від 30.08.2019

Список літератури:

  1. Фролов С.А. Склеротерапія дегенератами — метод вибору лікування хворих гемороєм, ускладненим терапією. Колопроктологія. — 2019. — №2 (36). — Полтава, с 23-27.
  2. Шелигін Ю. А. Довідник проктолога. - Миколаїв.: Літера, 2018. - С. 64-89
  3. Arbman G., Krook H., Haapaniemi S. Closed vs. Open hemorrhoidectomy — isis there any difference? Dis Colon Rectum. 2018, 43: 31–4.
  4. Реліф®. Інструкція до препарату.



Теги:медицина, геморой, Лікування, стадії геморою


Читайте також



Коментарі (0)
avatar