реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Чим струменеві принтери кращі за лазерні?

Вічні питання: iOS або Android, Canon або Nikon, струменеві або лазерні принтери. Спробуємо розібратися в останній суперечці та визначити — чи можна в ній поставити крапку. Незважаючи на появу лазерних пристроїв та їх вагомі переваги, струменеві принтери https://p.ua/printer-mfu-copy_printers/ не збираються здаватися. Сучасні моделі таких друкуючих апаратів мають високу продуктивність і простоту обслуговування, а за яскравістю кольорів і насиченістю фарб з ними ніщо не може зрівнятися.

Основні переваги та недоліки струменевих принтерів

Струменевим називають принтер, який для друку документів використовує рідке чорнило. Вони знаходяться у спеціальній ємності та подаються на папір різними способами – кожен із великих виробників (Epson, Canon, HP) має власну технологію. У лазерних використовується порошок (тонер). Ця різниця обумовлює сильні та слабкі сторони пристроїв, а також специфіку їх застосування. Струменеві принтери діляться на дві групи: звичайні та фото. Останні ідеальні для фотостудій. До переваг струменів відносять:

  • компактні габарити — лазерні пристрої більші та важчі;
  • низьку ціну - дешевше коштують і самі апарати, і розхідники до них;
  • відмінна якість друку — особливо, якщо потрібно досягти яскравості кольорів та високої контрастності.

Відзначимо і мінуси. Наприклад, пристрої струминного типу витрачають багато чорнила. При активному використанні принтера вам доведеться часто змінювати або заправляти картридж. Також таки принтери набагато повільніші, ніж лазерні моделі. Особливо помітно це стає під час друку багатосторінкових текстових документів. І ще одна серйозна вада — висока ймовірність засихання чорнила під час тривалого простою. Щоб цього не допустити, доведеться хоч раз на кілька днів друкувати невеликий документ із використанням усіх кольорів.

Що вибрати для дому: струменевий або лазерний принтер

Якщо ви не знаєте, на якому принтері для будинку зупинити свій вибір, рекомендуємо спочатку продумати майбутні сценарії його використання. Можливо, вам знадобиться навіть не принтер, а МФУ, у якому вбудовано сканер та копір. Лазерні пристрої найбільш рекомендовані для офісу, де важлива швидкість роботи, собівартість одного відбитка і не потребує частого друку знімків або кольорових зображень. Вони габаритніші, але менш галасливі, що важливо для приміщень, де сидить безліч людей, і кожен займається своєю справою.

Струменеві принтери акцентовані на кольорових фотографіях й невеликих текстових документах — класичний побутовий сценарій. Вони дешевші, що може бути критичним при виборі техніки для дому. Головне - періодично друкувати на них, щоб не допустити засихання чорнила. І не забувайте використовувати якісні розхідники, щоб продовжити термін служби принтера та уникнути серйозних поломок. Це стосується не лише картриджів, а й паперу. Рекомендуємо купувати глянцеві листи — на них фарби виглядатимуть максимально ефектно та реалістично.




Теги:принтер, техніка, споживач


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Очень хорошая статья но не хватает ей еще упоминания специализированных принтеров ведь они устроены совсем по другому и там иногда не могут работать что лазерные , а где то наоборот струйные , к примеру вот tsc te 200 принтер для этикеток, он может быть лазерным или должен быть струйным? А такие принтеры используют повсеместно в каждом магазине так что этот момент стоит уточнить!
avatar