реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Чия постать стоїть за закриттям опозиційного телеканалу ТВі в Чернігові?

У п’ятницю 31-го, серпня, услід за Ніжином та Прилуками, в Чернігові вимкнули з кабельних мереж телеканал ТВі.

Як стало відомо потім, відключення каналу здійснювалось під тиском одного з представників Нацради з питань телебачення та радіомовлення, котрий, викликавши до себе «на килим» власників кабельних мереж, пригрозив їм райдужною перспективою позбавити ліцензій у разі, якщо ті не вимкнуть неугодний владі ТВі.

Згодом під тиском громадськості та внаслідок гучних публікацій в ЗМІ директор і співвласник ТОВ «ТРК ТІМ», що надає послуги кабельного телебачення в Прилуках і Ніжині, Дмитро Барнаш відновив кабельну трансляцію ТВі у цих містах. В Чернігові трансляція опозиційного телеканалу і досі не відновлена. Виникає логічне запитання: «З чиєї подачі та під чиїм поручительством блокується сигнал телеканалу з багатотисячною аудиторією»?

У кабельній мережі «Основа» і до сьогодні інформують глядачів ТВі про початок оптимізації використання частотного ресурсу кабельних мереж. А також про те, що відтепер ретрансляція телеканалу здійснюється в цифровому форматі. Зауважимо, все це робилось без згоди ген дирекції телеканалу про надання їм універсальної програмної послуги. Втім, це лише юридичний бік справи.

Насправді ж за закриттям опозиційного телеканалу в Чернігові стоїть один з найбагатших бізнесменів Чернігівщини, а віднедавна ще й кандидат в народні депутати України по 206 виборчому округу Владислав Атрошенко. Адже саме йому належить основний пакет акцій кабельного оператора і постачальника комплексних телекомунікаційних послуг «Основа ТМ». Історія створення кабельного оператора теж доволі цікава. Наприкінці 2009-го року п’ять провайдерів кабельного телебачення в Чернігові («Терра», «Ніса», «Ліга», «КТЦ» та «Дитинець») об’єднались в єдину структуру під назвою «Основа ТМ». На той час Владислав Атрошенко був одноосібним власником приватного підприємства «Телерадіоагенство «ТЕРРА». Навіщо йому було об’єднуватись з іншими кабельними операторами в монопольну групу – не важко здогадатись.

До речі, реакції Антимонопольного комітету на явну монополізацію провайдерського ринку Чернігова так і не відбулося. Цілком можливо – через його міцні зв’язки з владною верхівкою, адже в минулому Владислав Атрошенко не просто народний депутат України по 207 округу від Чернігівщини, а ще і член Національного Бюро політичної партії «Сильна Україна», яка увійшла в коаліцію з «Партією Регіонів».

Чернігівський олігарх і зараз не поспішає позбуватися свого «провладного» статусу. До сьогодні Атрошенко є депутатом Чернігівської обласної ради і входить у провладну коаліцію. Чи ж не тому зараз буцімто самостійний кандидат виконує доручення адміністрації Президента, закриваючи неугодний режиму телеканал? І тут сама-по-собі приходить думка про те, що безпечне функціонування та розвиток його бізнесу, який експерти пов’язують з бізнес-групою «Полісся», аж ніяк неможливий при реальній опозиційності. Реалії переконують в іншому – ті, хто йде за списками опозиції, як то гендиректор ТВі Микола Княжицький, мають проблеми з бізнесом.

Громадська компанія «Захистимо TVI!»



Теги:Владислав Атрошенко, олігархи, свобода слова, ТВі


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Атрошенко -- натуральна тушка. Що, він би не голосував за харкывські угоди? Чи за мову російську, якою й сам говорить... Та тільки б погрозили його бізнесу, так би і всра... Зрадник Ющенка дурить селян дармовим борошном, а городянам відключає ТВі.
avatar