реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Чи матиме Чернігівщина найдовший в Україні виборчий округ ?

Центральна виборча комісія «нарізатиме» виборчі округи на парламентські вибори під конкретних кандидатів – впевнені представники громадських організацій, опозиційних партій і експерти.
При цьому є загроза того, що в західних та центральних регіонах України кількість округів може бути зменшено від 5 до 7 округів. У той же час буде збільшено кількість округів у східних та південних областях.

Нагадаю, що відповідно до законодавства, до 10 квітня Центральна виборча комісія має визначити кількість округів в кожній області, а до 30 квітня - визначити безпосередньо межі цих округів.
Наприклад, на Чернігівщині відповідно до кількості зареєстрованих виборців і вимог законодавства, ЦВК може утворити 5 або 6 округів.
Особлива увага, звісно, до південної частини області, де виборці традиційно підтримують проукраїнських політиків. Саме за рахунок укрупнення виборчих округів в цьому регіоні є загроза замість трьох, як це було у 2012 році, утворити два мажоритарних виборчих округів.
Один з цих округів включатиме: Борзнянський, Ічнянський Носівський, Ніжинський, Талалаївський райони та м. Ніжин.
До іншого округу можуть увійти: Козелецький, Бобровицький, Прилуцький, Варвинський, Срібнянський райони та м. Прилуки.
Цікаво, що на карті офіційного сайту Управління Головдержслужби України в Чернігівській області, райони, що входитимуть до цих двох виборчих округів, мають спільні кордони. Це підтверджує і офіційний сайт Прилуцької райдержадміністрації, де прямо вказано, що Прилуцький район межує з Бобровицьким.
І це притому, що на більшості мап Чернігівської області не має спільного кордону між Бобровицьким і Прилуцьким районами.
Отже, на Чернігівщині ЦВК може утворити не тільки традиційно найбільший за площею Сосницький виборчий округ, але й найдовший в Україні Прилуцький виборчий округ.

Сергій Соломаха


Виборчі округи на парламентських виборах 2002 р. на Чернігівщині



Можливий варіант поділу Чернігівщини ЦВК на 5 виборчих округів на парламентських виборах 2012 р.









Коментарі (0)
avatar