реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Чи давати воду та електроенергію Криму?

Проблема постачання ресурсів з України до Криму є питанням національної безпеки держави, адже можливе вторгнення російських військ на материкову частину країни цілком може початися з території Криму, яку Україна підтримує водою і струмом - вважає український політолог Костянтин Матвієнко. Дуже ймовірно, що Росія не задовольниться анексією Криму, — припустив він в ефірі програми «Національний інтерес» на телеканалі БТБ.

«Чи знає українська влада, яким чином їй взаємодіяти з Кримом з точки зору ресурсного забезпечення? Адже без дніпровської води, без електроенергії з материка - Криму буде надзвичайно важко існувати як самодостатній території. От як ці питання вирішити Україні? Чи продавати в Крим воду за світовими цінами, чи за внутрішніми українськими? У мене відповідей на ці питання немає. Я вважаю, що нам треба дослідити всі можливі варіанти і їх наслідки, і після цього ухвалити відповідальні рішення. Тому що отак сходу казати: «А давайте ми воду перекриємо!», - я не готовий. Гадаю будь-яка відповідальна посадова особа в Україні ось так-от сказати не може, і я гадаю - не скаже», - сказав Матвієнко.

«Я проти того, щоб перекривати воду чи електроенергію, проте є низка обставин, на які ми не можемо не звертати уваги. В Криму відбувається колосальна мілітаризація регіону. Там розгортаються військові частини, які точно будуть повернуті в бік України. Адже Путін Кримом не вдовольниться. Крим для нього навпаки являє собою логістичну пастку: він-то ковтнути його може, але він ним і вдавиться. Без південно-східних регіонів Крим залишається дуже вибухонебезпечним регіоном. Його доведеться дуже дорого утримувати, і це, зрозуміло, відіб’ється на економіці Росії. Тому Путін точно полізе на материкову Україну. І полізе, зокрема, із Криму. Тому якщо ми будемо забезпечувати їх електроенергією та водою, то це означає, що ми годуємо ворога. Це вкрай небезпечно. Через це у мене немає відповіді на ці питання», - підсумував політолог.



Теги:Україна - Росія, російська окупація, Дніпровський канал, Крим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar