реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

"Чернігівський" Савченко підніматиме Миколаївщину?

Відомий у Чернігові Олексій Савченко створенням якоїсь псевдогромадської організації, аферами з футболом та "кидаловом" із колишнім міським головою. Лишилась від нього могильна плита на Валу, де він чомусь вирішив, що саме там має стояти пам'ятник князю Михайлу і боярину Федору. А ще він співав, кажуть, непогано...

Далі - публікація з сайту "Українська правда" Блоги

Наприкінці червня Миколаївщина залишилася без губернатора. Сталося це в наслідок корупційного скандалу.

Нового губернатора визначали на конкурсі. Цього вимагає новий Закон "Про державну службу". Поважна комісія оголила переможцем народного депутата з БПП Олексія Савченка.

Ця особа публічно визнавала, що давала хабарі. Замішаний новий очільник Миколаївської ОДА і в інших сумнівних історіях.

Як Савченко зізнався у підкупі суддів

Протягом нетривалого часу Савченко був президентом футбольного клубу Десна (Чернігів). Грала команда у Першій лізі. У жовтні 2008-го на прес-конференції президент клубу зробив несподівану заяву:

Савченко: Грала не "Десна", а грали мої "бабки" та амбіції. Кожна гра мені коштувала від 5 до 15 тисяч доларів. Я можу пофамільно назвати суддів, які брали гроші, і людей, котрі їх їм давали. Коли я престав їм платити, то став таким і спортивний результат, який нині і заслуговують футболісти.

Скандальна заява Савченка була ретельно перевірена Федерацією футболу України. У діях 5 суддів Комісія чесної гри виявила грубі порушення. Їх відсторонили від суддівства, а самого Савченка – від футболу.

Більше того, Президент ФФУ Григорій Суркіс звернувся до Генпрокуратури, щоб Савченка притягнули до кримінальної відповідальності. За підкуп суддів Савченку загрожувало до 8 років позбавлення волі. Але ГПУ переправило звернення до Чернігівської прокуратури, а та спустила справу на гальмах.

З відповіді Чернігівської прокуратури: Оскільки футбольні арбітри не є службовими особами, то за законом їх не можна звинувачувати в отримані хабара, і в їхніх діях відсутній об'єктивний склад злочину. І взагалі Савченко О.Ю. від дачі пояснень з приводу зроблених ним заяв відмовився...

У біографії Савченка є й інші історії, через які він мав би стати клієнтом Генпрокуратури. Пов'язані вони з різними банками, причетність до діяльності яких він мав протягом десятка років. Найцікавіша з них остання, яку називають не інакше як

Афера з Авант-Банком

Банк заснований у 2009-му. В офіційній біографії Савченка вказано, що з 2011-го він був головою правління цього банку. На початку 2016-го року Нацбанк визнав Авант-банк неплатоспроможним.

Через це виплати вкладникам банків взяв на себе Фонд гарантування вкладів фізичних осіб. Ціна питання – 550 000 000 грн. Чомусь доведення до банкротства не зацікавило правоохоронні органи.

І ось тут варто нагадати, з ким працював/працює Савченко.

У 2011-2014 роках віце-президентом Авант-банку працював Валерій Гелетей. Саме той екс-міністр оборони, який у липні 2014-го обіцяв Верховній Раді парад перемоги у Севастополі.

У 2012-му році помічником голови правління банку працював Валерій Ярема. Це син Віталія Яреми, Генпрокурора-бездаря. За часів роботи на Різницькій Ярема-старший перевів зарплатні рахунки в Авант-банк...

Що пов'язує Ярему, Гелетея та Савченка окрім Авант-банку? Усі вони працювали у столичній міліції у ліхі 90-ті...

Отже, Савченко мав би бути одним з тих трьох друзів, яких Ярема міг би посадити на виконання заклику Петра Порошенка.

Тепер же Юрій Луценко міг би взятися за трьох друзів – Ярему, Гелетея, Савченка.

Савченко та людина Тимошенко з лав КДБ-СБУ

Цікавим у біографії Савченка є ще один персонаж. База даних "Посіпаки" вказує, що у 5-6 скликаннях Верховної Ради Савченко був помічником нардепа-бютівця Олександра Рябеки.

Олександр Рябека – давній соратник Юлії Тимошенко. У 1994-2006 роках він був помічником нардепа Григорія Омельченка, з яким раніше перетинався по роботі в СБУ. У 2008-2010-му Рябека – радник Прем'єра Тимошенко.

На відміну від багатьох соратників Тимошенко Рябека не залишив її у 2014-му. На парламентські вибори пішов у списку "Батьківщини" на 43-у місці, є заступником голови Дніпропетровської обласної організації "Батьківщини".

Нині помічником нардепа Савченка є син Рябеки Сергій Олександрович. Тож, зв'язки з близьким до Тимошенко екс-працівником КДБ-СБУ Савченко не втратив.

Ах да, в "органах державної безпеки" Рябека-старший працював з 1984-го. Колишній КДБшник.



Теги:корупціонери, Миколаїв, Олексій Савченко, ФК Десна, БПП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar