реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Чернігівський архієпископ відвідав США

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, секретар Синоду УПЦ КП, з благословення Патріарха Київсього і всієї Руси - України Філарета, відвідав США.

Як повідомляє сайт Патріархії, 15 квітня у аеропорту Нью-Йорка ім. Дж. Кеннеді владику та супроводжуючого його священика Олексія Гольчука зустрів член управи парафії Вознесіння у Кліфтоні, Нью-Джерсі, пан Володимир Могучий.

16 квітня архієрей познайомився з парафією, а ввечері за місцевою традицією очолив служіння парастасу.

17 квітня, у неділю 4-ту Великого посту, коли згадується пам’ять преподобної Марії Єгипетської, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій очолив служіння Божественної літургії у парафії Вознесіння у Кліфтоні. Владиці співслужили отець Олексій та отець Орест, який тимчасово заміщав настоятеля громади. Після Євангельського читання архієпископ сказав проповідь на тему необхідності смирення для досягнення спасіння. Завершилася літургія загальним співанням Молитви за Україну.

Потім у парафіяльній залі відбувся урочистий обід та спілкування з членами громади.

18 квітня архієпископ Євстратій відбув до столиці США м. Вашингтон, де протягом 18-21 квітня провів низку зустрічей. Зокрема, відбулися його зустрічі з Послом України в США паном Валерієм Чалим, у Державному департаменті США, у Конгресі США, Інституті МакКейна, Інституті миру, Центрі стратегічних та міжнародних досліджень, Фундації Україна - США, а також з чільними діячами Римсько-Католицької Церкви й інші зустрічі.



Теги:Чернігівська єпархія, державний департамент США, архієпископ Євстратій, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar