реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Чернігівські травмопункти переповнені

Січень порадував переважну більшість українців снігом і зимовими морозами. От тільки лікарі-травматологи до цієї більшості аж ніяк не входять, бо ж їм зимові викрутаси лише додають роботи. В травмпунктах традиційний зимовий аншлаг — близько 50 звернень на день, і три-чотири з них завершуються на операційному столі. Про це розповідає обласне телебачення Сівер- центр

Олена Коломієць: «Ничто не предвещало беды в это утро. Иду я в магазин, березы считаю. Поскользнулась, упала, подвернула ногу, встать на ногу не могу». У переважної більшості пацієнтів травмпункту історія аналогічна Олениній. Тільки нашій героїні пощастило, перелому в неї немає, дівчина просто потягнула зв’язки. Однак так щастить не всім. За словами медиків, частина падінь завершується лише забоями, вивихами і розтяжіннями, але не менше третини потерпілих отримують більш серйозні травми. Вже зараз у травматологічному відділенні другої міської лікарні немає вільних місць, на лікуванні перебувають 73-є постраждалих від погодних викрутасів. І багатьом з них потрібна буде операція, бо ж складні переломи, наприклад, шийки стегна чи гомілки, рідко зростаються без лікарського втручання. А після оперативного втручання на пацієнта чекає довгий реабілітаційний процес — від кількох місяців до року.

А тим часом синоптики віщують чергове похолодання, і увесь сніг, який трішки підтанув, за кілька днів відлиги перетвориться на суцільне льодове дзеркало. Тож медики закликають дотримуватися простих правил безпеки: літніх людей просять без зайвої потреби не виходити на вулицю, а решті вдягати зручне взуття і бути дуже обачними.

До чергових холодів готуються і правоохоронці. За останню добу, незважаючи на нічні заморозки, обійшлося без важких аварій, але, як повідомили в управлінні превентивної діяльності головного управління Національної поліції в області, через ожеледицю на Чернігівщині таки трапилося дев’ять ДТП, внаслідок яких постраждали лише транспортні засоби.






Теги:прогноз погоди, чернігівське телебачення, травмопункти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar