реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігівське земляцтво: 15-річчя на порозі

«Співпраця із земляками має будуватися на взаємовигідній і конструктивній основі», – сказав у розмові з головою Ради Товариства «Чернігівське земляцтво у місті Києві» Віктором Ткаченком голова обласної ради Анатолій Мельник.

Робоча зустріч керівника обласного представницького органу з очільником найбільшої в Україні громадської організації, що об’єднує громадян, котрі проживають у Києві, але своїм корінням пов’язані з Чернігівщиною, відбулася сьогодні в обласній раді. Сторони обмінялися думками щодо перспектив співробітництва, яке вже має давню і багату на події історію. Адже 22 січня цього року Товариству виповнюється 15 років...

Віктор Ткаченко поінформував голову обласної ради про основні заходи організації на 2011 рік. Зокрема, розповів про запланований на найближчий час випуск унікального історико-етнографічного довідкового видання про міста та селища Чернігівщини. Подібні книги про наш край, за словами Віктора Вікторовича, не випускалися, як мінімум, останні двадцять років. То ж ця подія для усіх уродженців області обіцяє стати дійсно непересічною.
Голова обласної ради Анатолій Мельник високо оцінив внесок Товариства «Чернігівське земляцтво у місті Києві» у популяризацію історичного та культурного надбання Чернігово-Сіверського краю та пообіцяв підтримку в усіх добрих справах та починаннях. Сторони домовилися подібні робочі зустрічі зробити регулярними.

Для довідки:

Чернігівське земляцтво об'єднує вихідців із Чернігівщини для консолідації зусиль у захисті їх національно-культурних, економічних, соціальних інтересів, використання інтелектуальних та інших можливостей у сприянні будівництву незалежної демократичної, соціальної Української держави, соціально-економічному розвитку Чернігівщини, пропаганди славетної історії, відновленню пам'яток історії і культури, традицій Чернігово-Сіверської землі.

Земляцтво створене у 1996 році. Нині воно об'єднує понад 3000 уродженців Чернігівщини, включає 22 відділення по районах, молодіжне та ветеранське відділення. Серед справ організації – допомога школам і лікарням у Чернігівській області, благодійна просвітницька, наукова і дослідницька діяльність.

Відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради




Теги:Анатолій Мельник, Київ, Чернігівське земляцтво, Віктор Ткаченко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar