реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Чернігівська міськрада виділила на освіту більше 16 мільйонів

Чернігівська міська рада затвердила «Програму комп’ютеризації закладів та установ освіти міста на 2016 – 2020 роки».
Загальна сума, яка буде виділятися з міського бюджету – 16,5 мільйонів гривень. Також депутати виділили 5 мільйонів гривень на заміну вікон та каналізацію в кількох школах і дитсадках міста.

Депутати погодили виділення 500 тисяч гривень кожній з дитячих поліклінік Чернігова, аби припинити «побори» з батьків. 244 тисячі гривень виділено на музичні інструменти та оргтехніку для шкіл естетичного виховання. Більше 600тисяч піде на заміну вікон і дверей у школі мистецтв. Депутати виділили ще 2,3 мільйона гривень на ремонт харчоблоків та закупівлю холодильників у 34 дитячих садочках.

Також міська рада попросила директорів шкіл і дитсадків припинити побори з батьків дітей, адже виділених коштів має вистачити на всі першочергові потреби.

Депутат міської ради Сергій Воробйов каже: «В тому році на харчування дітей у дитячих садках та початковій школі держава субсидувала 26 млн гривень. Цього року держава цю субвенцію надавати не буде. Для безкоштовного харчування у міському бюджеті на сьогодні передбачили 31 млн гривень. З іншого боку батьки постійно скидаються грошима на потреби школи. Так от є пропозиція - батьки на себе беруть оплату харчування і тоді місто бере на себе всі потреби школи. Що саме візьме не себе місто, а що батьки - визначаться батьківські комітети».

Голос України портал



Теги:Владислав Атрошенко, Сергій Воробйов, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar