реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Чернігівська ікона знову помандрувала на захід

Чудотворна Дубенська ікона Пресвятої Богородиці знову помандрувала на західну Україну для допомоги віруючим у зціленні від хвороб. Вона постійно знаходиться у Катерининському храмі Чернігова.

Дубенська ікона Пресвятої Богородиці належала до духовної колекції князів Острозьких. За легендою, до Дубенського чоловічого монастиря з’явилась Божа Матір і наказала вивезти ікону в Чернігівські землі. Там наприкінці ХІХ ст. лютувала епідемія морової виразки. Після того, як було звершено хресні ходи з Дубенською іконою, хвороба відступила, а багато людей отримали зцілення.

У 20-ті роки минулого століття, коли влада нищила монастирі і храми, Дубенська ікона потрапила до прихожанки монастиря, котра її зберігала до кінця 90-х років ХХ століття. Згодом ікона перебувала у родині священика В’ячеслава Павленка, нині - новгород- сіверського благочинного Української православної церкви Київського патріархату .

А в 2004 році вона замироточила вперше. У 2010-му священик передав образ на постійне зберігання у Свято-Катерининський кафедральний собор Чернігова.



Теги:Чернігівська єпархія, Катерининська церква, чудотворні ікони, Дубенська Богородиця


Читайте також



Коментарі (0)
avatar