реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

"Чернігівгаз" - обігріє і захистить

Одночасно з закінченням опалювального сезону 2008/2009 спеціалісти ВАТ «Чернігівгаз» розпочали інтенсивну підготовку газових мереж до наступної холодної пори року. Дотримання «золотого» правила : «Своєчасний плановий ремонт устаткування – гарантія його безперебійного функціонування», - неодноразово доводило свою значимість під час виникнення непередбачуваних ситуацій в роботі газового обладнання.
На упередження цих випадків, на підприємстві був виданий наказ та затверджений комплекс заходів по підготовці роботи газового господарства в осінньо-зимовий період 2009/2010 р. У відповідності до цих документів заплановані роботи по контролю за станом газових мереж, а саме: технічне обстеження газопроводів за допомогою приладів, капітальний ремонт систем газопостачання та споруд на них, плановий поточний ремонт ГРП, ШГРП, обладнання станцій катодного захисту, планове випробування внутрішньо будинкових газопроводів на щільність, технічне обслуговування лінійних пристроїв, які відключають подачу газу у випадку проведення ремонтів або аварійних ситуацій. На сьогодні всі роботи з капітального ремонту систем газопостачання та споруд на них майже завершені. Плановий ремонт буде закінчений до кінця року.
В разі різкого похолодання, служба відповідальна за газопостачання вживатиме заходів, щоб у наших домівках було тепло. З цією метою розроблений графік обмеження газопостачання промислових підприємств, які на цей час користуватимуться іншими видами палива. Автотранспортна служба забезпечила готовність транспорту та спецтехніки для роботи в умовах низьких температур. У кожному підвідомчому підрозділі ВАТ «Чернігівгаз» та на центральному складі створено аварійний запас труб, обладнання та запірної арматури в необхідній кількості для локалізації імовірних аварій та надзвичайних ситуацій.
Для локалізації та ліквідації можливих аварій в області цілодобово чергують 23 аварійно - диспетчерські служби. Розроблений перелік сил та засобів постійної готовності підрозділів. З членами бригад АДС кожні три місяці проводяться тренувальні заняття по плану ліквідації аварійних ситуацій, пов’язаних з витоком газу.
З метою запобігання нещасним випадкам при використанні газу в побуті структурні підрозділи ВАТ «Чернігівгаз» постійно проводять пропаганду Правил безпечного користування газом через ЗМІ. На зустрічах із школярами спеціалісти «Чернігівгазу» читають лекції на цю тему. Двічі на рік, з 15 березня по 15 квітня та з 15 вересня по 15 жовтня, проводиться місячник безпечного та економного використання газу.
Працівники підприємства роблять все можливе, аби забезпечити стабільне та безаварійне газопостачання в опалювальний період.
Проте, як би не намагалося підприємство знизити ризик виникнення надзвичайних ситуацій, випадки, пов’язані з зовнішнім втручанням в систему газопостачання іноді трапляються. Зокрема, з 4-го на 5-те жовтня, невідомі особи шляхом перекривання кранів залишили без газопостачання багатоповерхівки по вул. Стрілецькій, 1, Єськова, 4, пр-ту Миру, 213-а та 215. В зв`язку з цим, керівництво ВАТ «Чернігівгаз» вимушене було подати відповідну заяву до органів внутрішніх справ для пошуку злочинців.
З настанням опалювального сезону актуальною стає тема лімітної дисципліни та боргів за спожитий газ. Насамперед, це стосується промислових, комунально-побутових підприємств та підприємств ТКЕ. ВАТ «Чернігівгаз» звертається до керівників: «Забезпечити своє підприємство лімітами газу на наступний період можливо тільки за наявності 100% розрахунків за спожитий ресурс. Дотримання цих вимог дозволить безперебійно постачати газ до всіх категорій споживачів».
Також, як показує практика минулих років, в період коли на дворі стає прохолодно, трапляються випадки самовільного підключення до системи газопостачання. Абоненти-боржники намагаються зробити це самостійно і таким чином безобліково використовувати природний газ.
Самовільне підключення, в першу чергу, ставить під загрозу безпеку мешканців. Витік газу, який неминучий при самостійному підключенні, може призвести до вибуху.
В зв`язку з цим, ВАТ «Чернігівгаз» звертається до своїх абонентів з наполегливим проханням повідомляти про відомі випадки самовільних підключень за телефоном 104, а боржникам нагадує про необхідність погашати борги та своєчасно і в повному обсязі сплачувати поточні платежі за природний газ.
Пам’ятайте! Із газом треба бути обачними. Не користуйтеся саморобними обігрівальними пристроями та печами. Не займайтеся самовільним ремонтом, заміною, перестановкою або підключенням газових приладів до систем газопостачання. Неухильно дотримуйтеся правил експлуатації газового обладнання, аби це благо цивілізації не зруйнувало ваше помешкання і не заподіяло шкоди вашому здоров`ю і життю.
Довідка: ВАТ «Чернігівгаз» забезпечує транспортування, постачання природного та скрапленого газу до споживачів 23-х адміністративних районів.
В області газифіковано природним газом 16 міст, 29 селищ міського типу та 485 сіл. Рівень газифікації Чернігівської області складає 58%. Службами підприємства та його районними управліннями забезпечується технічне обслуговування 12134 км газопроводів, 1945 газорозподільних пунктів, 637 станцій катодного захисту та газове обладнання в 330000 квартирах житлових будинків та комунально-побутових об`єктах. На вказаних роботах задіяні 1500 чол.

Пресс-секретарь ВАТ «Чернігівгаз»
Наталія Свириденко




Теги:опалення, споживач, Чернігівгаз


Читайте також



Коментарі (0)
avatar