реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Чернігівець встановив порушення «Чернігівгазу»

Василь Супруненко, що вже судився з «Чернігівгазом», цього разу встановив хитру оборудку монополістів. Про це він написав у листі до Національної комісії.

«ВАТ «Чернігівгаз» штрафує населення, — пише Василь Супруненко — під час зміни роздрібних цін на газ. Так 1 вересня 2008 року ціна на газ була підвищена. Ті споживачі газу, які сплачували за газ, спожитий у 8 місяці до 10 числа 9 місяця, платили за старою ціною, а ті, що платили після 10 числа, — вже за більшим тарифом, хоча за минулий місяць, коли ціна не піднімалася».

Посилаючись на договір і правила надання населенню послуг з газопостачання, чернігівець доводить порушення. Хоча би через те, що споживача не попереджували про терміни зміни роздрібних цін і їх розміри. Адже, якщо таке оголошення публікує міська газета «Чернігівські відомості» з мізерним тиражем, то хто бачить таке оголошення?

«Наголошую, що пенсіонери, які отримують пенсію після 10 числа, не можуть сплачувати за газ до 10 числа. Адже пенсія є їхнім єдиним джерелом доходів. Не кажучи вже про працюючих, яким підприємства винні заборговані зарплати, та безробітних», — пише Василь Супруненко.

Національна комісія розглянула листа небайдужого чернігівця і підтвердила порушення «Чернігівгазу». Про що монополіст… попереджений.

А за підрахунками скаржника, «Чернігівгаз» узяв з мешканців Чернігівщини при останній зміні цін приблизно 25 мільйонів гривень. «Зі слів юриста ВАТ, вони штрафують споживачів при зміні роздрібних цін з 1999 року. А це сотні мільйонів гривень, незаконно відібраних у людей.

Ось так у нас стають мільярдерами», — констатував Василь Супруненко.

Тепер Василь Супруненко звернувся до Президента України як гаранта Конституції зі скаргою на порушення його прав. Якщо Президент не зреагує, чернігівець готовий судитися з «Чернігівгазом» у Європейському суді.

Василь ЧЕПУРНИЙ


Більше читайте в газеті "Сіверщина"



Теги:штрафи, Європейський суд, монополісти, Чернігівгаз


Читайте також



Коментарі (0)
avatar