реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігівці вітали своїх героїв

Хлібом-сіллю, морем квітів та радісними усмішками зустріло рідне місто бійців спеціального батальйону патрульної служби міліції «Чернігів», які повернулися на короткостроковий відпочинок із зони АТО у рамках ротації особового складу.

Цей підрозділ нині несе службу у населеному пункті Станиця Луганська, розташованому на Луганщині в безпосередній близькості від російського кордону. Загалом батальйон виконує суто міліцейські функції: охорона громадського порядку, контроль автотранспорту на блок-постах, вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї тощо.

Але, оскільки це відбувається у зоні фактичних бойових дій, служба виявляється досить специфічною, розповів заступник командира батальйону «Чернігів» Віталій Костюченко.

Сьогодні на ділянці відповідальності підрозділу набагато спокійніше, ніж до проголошення перемир’я, каже він. Тоді стрілянина практично не вщухала. Тепер стріляють рідко, зате почастішали спроби розвідувально-диверсійних груп супротивника перетнути межу і «просочитися» на територію, контрольовану українською владою. Викривати таких розвідників та диверсантів — одне з найважливіших завдань чернігівських правоохоронців.

— У зоні проведення антитерористичної операції на Сході України зараз несуть службу понад 160 працівників міліції Чернігівщини, — повідомив начальник УМВС в Чернігівській області генерал-майор міліції Олег Демченко. — Сьогодні ми зустрічаємо 53-х бійців, які повернулися на відпочинок, натомість стільки ж працівників спецбатальйону «Чернігів» цього тижня вирушили на Схід. Ротації доведеться продовжувати, поки не запанує міцний мир у східних регіонах нашої держави, і не відпаде потреба направляти туди правоохоронців з інших областей, зокрема, і Чернігівської.

Урочиста зустріч бійців спецбатальйону «Чернігів» відбулася на Красній площі обласного центру, у присутності керівництва УМВС України в Чернігівській області, голови обласної ради Миколи Звєрєва, рідних та близьких, побратимів, численних волонтерів, представників ЗМІ.

Під час короткого шикування біля автобуса, який привіз чернігівських героїв зі Сходу, заступник командира батальйону «Чернігів» Віталій Костюченко доповів начальникові УМВС Олегу Демченку: «Завдання виконані успішно, повернення на рідну землю відбулося без пригод». Олег Михайлович подякував бійцям за сумлінне несення служби, зазначивши: «Своїми діями ви довели, що чернігівські правоохоронці — справжні патріоти своєї держави». Принагідно генерал Демченко висловив щиру вдячність керівникам місцевих органів влади, підприємцям, волонтерам, всім небайдужим чернігівцям за дієву підтримку, яка дозволяє повною мірою забезпечувати правоохоронців усім необхідним для несення служби в зоні проведення АТО.

Від імені всіх жителів Чернігівщини до бійців спецбатальйону звернувся голова Чернігівської обласної ради.

— Від імені громад, від усіх чернігівців радий вітати вас живими і здоровими у нашому прекрасному місті, — сказав Микола Звєрєв. — Я неодноразово бував у зоні АТО і вірю в те, що ми всі разом, спільними зусиллями переможемо, і Україна буде вільною, незалежною і демократичною. Спасибі вам за те, що ви робите.

Після короткого урочистого шикування на Красній площі його учасники вирушили до пам’ятного знаку на честь Героїв Небесної Сотні, встановленого поблизу споруди Чернігівської облдержадміністрації. Начальник УМВС Олег Демченко, голова облради Микола Звєрєв, представники командування спецбатальйону «Чернігів», громадські активісти та волонтери вшанували пам’ять тих, хто віддав життя за вільну демократичну Україну. До підніжжя пам’ятного знаку лягли живі квіти.

Всі бійці спеціального підрозділу міліції, які повернулися до Чернігова із зони АТО, одержали десятиденну відпустку. Після її відбуття вони повернуться до несення служби та знову вирушать на Схід.

СЗГ УМВС України
в Чернігівській області






Теги:батальйон Чернігів, Станиця Луганська, АТО, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar