реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Чернігівці серед кращих на «Мельпомені Таврії»

Стали відомі результати одного з найвідоміших фестивальних форумів України – ХХІ Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії», який цьогоріч проходив із 17 по 25 травня у Херсоні. У фестивалі взяли участь 36 театрів з 11 країн, які за 9 фестивальних днів на сценах театр-фесту показали 38 вистав.

Палітра фестивальної програми виявилася настільки різнобарвною – монотеатр, камерний театр, велика сцена, експериментальний простір – це абсолютно різновидові, різножанрові і різновікові театри, що фахівці мали певні труднощі щодо визначення переможців. Отже, за рішенням експертної ради фестивалю головного переможця конкурсу в цьому році не встановлено, натомість оприлюднено прес-реліз, в якому зазначений перелік вистав, які стали кращими в окремих номінаціях.

Приємно зазначити, що поміж такого величезного розмаїття вистав і театрів творча робота шевченіківців була названа серед кращих у чотирьох із восьми номінацій ХХІ-го Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії», а саме:

— у номінації «Вистава великої сцени» – вистава «Скапен» за Мольєром Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка;
— у номінації «Режисура» – заслужений артист України Андрій Бакіров, режисер-постановник вистави «Скапен» за Мольєром;
— у номінації «Сценографія» – Алія Байтенова, художник по сценографії та костюмах вистави «Скапен» за Мольєром;
— у номінації «Акторська майстерність» – актор Сергій Лефор, виконавець ролі Скапена у виставі «Скапен» за Мольєром.

Вітаючи творчий колектив Чернігівського облмуздрамтеатру з успішним виступом на фестивалі «Мельпомена Таврії», побажаємо і надалі зміцнювати авторитет нашого театру, здобуваючи захоплення і симпатії глядачів на всіх театральних форумах України та за її межами.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

фото: Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр імені Миколи Куліша

Джерело: #ChernihivTheatre






Теги:Мельпомена Таврії, драмтеатр, фестиваль, театр, ChernihivTheatre


Читайте також



Коментарі (0)
avatar