реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Чернігів стародавній" міняє Курданова на Острянка

Контракт з генеральним директором Національного історико-архітектурного заповідника "Чернігів стародавній" Андрієм Курдановим міністерство не продовжило -- він уже попрощався з колективом.

За даними "Сіверщини" документи подані на А.Острянка (на фото), який зараз працює заступником директора Інституту історії, етнології та правознавства імені О.Лазаревського ЧНПУ імені Т.Шевченка. "Лоббістом" виступає відомий історик, директор згаданого інституту Олександр Коваленко.

Андрій Курданов працював директором Пакульської школи, заступником голови Чернігівської райдержадміністрації, начальником управління внутрішньої політики обласної адміністрації. Попри хороші стосунки з чиновниками міністерства культури, його звільнення відбулося через принципову позицію голови Чернігівської обласної державної адміністрації Володимира Хоменка.

Нагадаємо: газета "Сіверщина" нещодавно писала про незаконне будівництво на території Єлецького монастиря, який входить до складу НАІЗ "Чернігів стародавній".
Довідка.
Острянко Андрій Миколайович - кандидат історичних наук, доцент. Народився 30 червня 1973 р. у м. Чернігові. У 1996 р. закінчив історичний факультет Чернігівського педінституту ім. Т. Г. Шевченка. Впродовж 1996 – 1999 рр. навчався в аспірантурі при кафедрі історії та археології України Чернігівського педуніверситету ім. Т. Г. Шевченка.
З листопада 1999 р. – асистент, старший викладач, доцент кафедри історії та археології України. У 2001 р. в Інституті української археографії та джерелознавства ім. М. Грушевського НАНУ захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата історичних наук “Ніжинська історична школа кінця ХІХ – першої третини ХХ ст.” (науковий керівник – кандидат історичних наук, доцент О.Б Коваленко).
З квітня 2001 р. – заступник декана з навчальної роботи.



Теги:Володимир Хоменко, Чернігівська ОДА, Єлецький монастир, Чернігів стародавній


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Курданов, ще той кар"єрист. А Хоменко не любить тих, хто занадто висовується. "Катерининська палатка" остаточно поховала всі надії на продовження контракту.
avatar
2
Такий час. Тепер діти  радянських партійних працівників рухаються вперед. У свій час, так само просто, люди з обкомів прийшли до педінституту, з часом ставши кандидатами, доцентами та докторами .Та ще й історичних наук.Тепер все на своїх місцях від останнього подиху Союзу.Тон задає "стара гвардія", або її нащадки. На жаль люстрації в Україні не було. Тож вдихаймо й надалі стиснуте повітря "очаковскіх врємьон і покорєнія Крима"!
avatar
3
Бувають і винятки, як з В.Сараною. Сподіватимемося, і надалі.
avatar