реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Чернігів і Ніжин Крути єднають

Вже стало доброю, а головне офіційно закріпленою, традицією щорічно 29 січня вшановувати пам’ять героїв, полеглих у бою під Крутами.
Особливістю цьогорічного відзначення стало те, що представники влади та політичних партій віддавали шану юним Героям по черзі.
Але незмінною є політична кон’юнктура, коли представники різних партій, зрозуміло під своїми численними прапорами, займаються політичним піаром. Змагаючись у тому, хто більший патріот і хто дужче любить Україну. А ось конкретних прикладів не рясно ...

Представники Благодійного фонду “Ніжен” та Асоціації “Об’єднання підприємств Ніжинщини” теж взяли участь у вшануванні і не тільки відвідали мітинг на Меморіалі, а й виступили організаторами проведення великого концерту за участі капели бандуристів ім. Остапа Вересая Чернігівського обласного філармонійного центру у с.Крути та м.Ніжин.

Незважаючи на те, що концерт у Крутах було зірвано обласною та районною адміністраціями, представники фонду разом з кобзарем-лірником Василем Нечепою відвідали нащадка козацького роду Ворону Г.Ф. у цьому селі. За поминальним обідом кобзар виконав кілька дум. Можна вважати, що проба концерту в Крутах відбулася.

Увечері у міському будинку культури ніжинці гарячими оплесками зустрічали кожен виступ капели бандуристів (художній керівник – заслужена артистка України Раїса Борщ, хормейстер-заслужений працівник культури України Микола Борщ) та народного артиста України, лавреата Національної премії ім. Т.Г.Шевченка, кобзаря -лірника Василя Нечепи.

У програмі концерту прозвучали народні, козацькі, стрілецькі пісні, думи, твори українських класиків.
Зокрема, вперше на ніжинській сцені виконувався марш “Прапор України” О.Білаша на слова О.Олеся.

Наприкінці концерту всіх підняв з місць гімн-молитва “ Боже великий, єдиний, нам Україну храни “.
Своїм виступом капела збудила патріотичний дух і у піднесеному настрої нагадала про наш борг перед молодими героями.
Асоціація і фонд подали гарний приклад єднання у відзначенні дат державної ваги.

Микола НАУМЕНКО



Теги:крути, Ніжин, фонд Ніжен


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
"Але незмінною є політична кон’юнктура, коли представники різних партій, зрозуміло під своїми численними прапорами, займаються політичним піаром."

Панове-критики, мабуть за Вашою порадою в цьому році БЮТівці не "піарилися" (згідно Вашої термінології) в Крутах, а просто чомусь проігнорували 94-у річницю бою під Крутами.
До речі, у 2005 році численні прапороносці з БЮТу були попереду усіх.
Тож може і всім партіям національно-демократичного спрямування треба було в цьому році, на думку соціаліста і націоналіста одночасно в одній особі пана Науменка, проігнорувати Крути?
Хай там Партія регіонів "піариться" разом з владою?
avatar