реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Чеченці шукають росіян

Учасникам бойових дій у Чечні, яких Росія свого часу кинула на придушення чеченців, ймовірно, загрожує тепер нова небезпека – за інформацією ряду ЗМІ, чеченські слідчі збирають особисті дані (адреси, фото і т.п.) російських ветеранів. Причому, як армійських офіцерів і солдатів, так і омонівців.

Як повідомляють де-які ЗМІ, до Міноборони Росії надходять тисячі запитів зі Слідчого комітету Чеченської Республіки з проханням повідомити особисті дані солдатів і офіцерів

«Деякі люди з Чечні збирають інформацію про тих, хто з ними воював”, – розповів одному з видань відомий тележурналіст, полковник запасу Євген Кириченко.

- Мені дзвонять з Міністерства оборони РФ. Туди надходять офіційні запити з прокуратури Чеченської Республіки з проханням повідомити, хто з військових в певний день і годину стояв на такому-то блок-посту та від якої військової частини. За можливістю – домашні адреси». Ця інформація розбурхала інтернет-простір, багато задалися питанням – чи це не «качка», чи не провокація ця інформація? Але потім видання вийшло ще на одне джерело (зі зрозумілих причин, воно побажало залишитися анонімним), яке продемонструвало журналістам бланки запитів Слідчого управління по Чеченській Республіці та Військового слідчого управління по Південному федеральному округу на адресу начальника Центрального архіву МО РФ.

І запити ці, треба визнати, стосуються не якихось окремих російських солдатів і офіцерів, а цілих груп ветеранів. Так, наприклад, слідчий третього відділу з розслідування особливо важливих справ з Грозного Баталов просив повідомити відомості про військовослужбовців, які проходили службу на блок-постах в селі Гехи Урус – Мартанівського району в липні 2002 року. І в дужках уточнював, якого характеру відомості йому потрібні : « місце роботи в даний час, місце реєстрації, проживання тощо»

Український Кавказ



Теги:Чечня, Україна - Росія, окупація


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
"За Тереком злой чеченец точит свой кинжал"
avatar
2
До нас в науку! ми навчим,
Почому хліб і сіль почім!
Ми християни; храми, школи,
Усе добро, сам бог у нас!
Нам тільки сакля очі коле:
Чого вона стоїть у вас,
Не нами дана; чом ми вам

Чурек же ваш та вам не кинем,
Як тій собаці! чом ви нам
Платить за сонце не повинні!—

Тарас Шевченко
avatar