реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Час готувати окрошку

Окрошка -- страва, яка годиться саме для весни, для полегшення нашого стану після великодніх важких страв. Готувати її просто -- спробуйте!

Перший рецепт: картопля варена - 2 шт.
огірок - 1 шт.
яйця варені - 2 шт.
м'якоть вареної яловичини - 100 г
цибуля зелена - 4-5 пір'я
кефір - 3 стакани
вода кип'ячена холодна - 1 стакан
редька терта - 2 ст. ложки
сіль - за смаком
зелень кропу рубана - 1 ст. ложка

Зелену цибулю порубати, розтерти з сіллю.
Картоплю, яйця, яловичину і огірок нарізувати кубиками.
Інгредієнти з'єднати, додати редьку і перемішати. Залити кефіром, розведений водою.
Перед подачею посипати кропом.

Другий рецепт. Окрошка м'ясна.
Яловичина варена - 200 г
огірки - 3 шт.
цибуля зелена - 100 г
яйця варені - 2 шт.
сметана - 4 ст. ложки
квас - 2 л
зелень кропу - 60 г
цукор - 20 г
гірчиця - 8 г
сіль

Яловичину і огірки нарізуйте соломкою.
Частину цибулі нашаткуйте і розітріть її з сіллю до появи соку, додайте гірчицю. Відокремите жовток від білка, жовток розітріть, а білок нашаткуйте соломкою. Квас з'єднаєте з сіллю і цукром, перемішайте.
Підготовлені інгредієнти з'єднаєте, додайте частину сметани, перемішайте. Розведіть квасом.
Окрошку подавайте з дрібно нарізаною зеленню і сметаною.




Теги:окрошка, кухня, рецепти, весняне харчування


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0 Spam
1
Стакан - українською - склянка.
avatar