реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Церкву повернуто громаді від МП

Господарським судом Чернігівської області задоволено позов Ніжинської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Чернігівської обласної ради щодо визнання незаконним та скасування правовстановлюючих документів на будівлю Свято-Троїцького храму та зобов’язання Релігійної організації повернути територіальній громаді в особі Чернігівської обласної ради вказану культову споруду, яка є пам’яткою архітектури місцевого значення.

У ході вивчення та перевірки фактів, викладених у публікації «На Чернігівщині священник МП приватизував храм – пам’ятку архітектури», оприлюдненої у засобах масової інформації у соцмережах, прокурором встановлено факт незаконного вибуття пам’ятки архітектури місцевого значення «Троїцька церква» із комунальної власності територіальної громади у власність релігійної організації.

На усунення порушень прокурор звернувся з позовом до суду.

Надавши оцінку доводам сторін, рішенням господарського суду Чернігівської області від 13.08.2024 позов прокурора задоволено повністю.

Проте керівництво Чернігівської обласної ради (Олена Дмитренко, Ніна Лемеш та Дмитро Блауш) не проявили жодного інтересу до повернення храму громаді. Що й не дивно - це ж не в "Просвіти" її історичне приміщення відбирати!



Теги:Носівка, Олена Дмитренко, Чернігівська обласна рада, УПЦ МП, Ніна Лемеш


Читайте також






Коментарі (0)
avatar