реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Цей срібний тризуб оплачений кров’ю

29 церемонія вручення почесної недержавної нагороди «Народний герой України» пройшла в Чернігівському обласному музично- драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка.

Євген Межевікін, заступник командира військової частини: «Це дуже почесна нагорода, бо вона вручається після подання народних героїв, виготовлена зі срібла, яке присилають прості українці».

Трьох нагородили посмертно – це 15-річний активіст Данило Дідік із Харкова, 19- річний доброволець Андрій Кривич із Конотопа та 26- річний десантник Максим Перепелиця. Їх нагороди отримали батьки.

Семеро інших нагороджених піднялися на сцену особисто. І кожен із них має свою героїчну історію. Скажімо, командир загону морської піхоти Богдан Рихліцький відзначився під час оборони Луганського аеропорту , а легендарна «мама Таня» - Тетяна Борисенко (на фото) у складі «Айдару» та 128 бригади лікувала поранених, здійснювала обмін тілами загиблих, була і в полоні. «Треба повертать свої землі, свої домівки. Особливо боляче за татар, бо цей народ російські окупанти гнобили і вивозили. Але ми переможемо!», - каже чернігівка Тетяна Борисенко .

Народний герой України, капелан, настоятель Всіхсвятського собору у Ніжині отець Сергій Чечин говорить, що одна з небагатьох в Україні нагород, яка себе не дискредитувала. Адже на відміну від носіїв офіційного звання Героя України, серед Народних героїв нема колаборантів, нема зрадників, нема нагороджених за нізащо. Цей срібний тризуб – знак Народного героя України оплачений кров’ю героїв і жертовністю волонтерів.

Фото Олени Ластівки - Мокренчук
"Голос України"



Теги:народні герої, мама Таня, російсько - українська війна, срібний тризуб, Айдар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar