реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Українська армія звільнила два села

Воїни 54-ї бригади та 24-го батальйону «Айдар» зайняли два українських села Травневе та Гладосове, які знаходились у так званій «сірій зоні».

Зайшли ввечері 21 листопада о 16-й годині і о 23-й вже все було закінчено. А ранком 22 листопада вже зайшли наші групи зачистки. Брав участь у операції офіцер 54-ї бригади «Маестро» - легендарний військовик. Він розповідає, що на кінці села знайшли місце сидіння ворожої спостережної групи. Там були шприци, бинти в крові. Видно, що вони швидко залишали свою позицію.

В селах немає світла, опалення підручними засобами- в кого вугілля, в кого дрова. Військовики Цивільно-військового співробітництва вже займаються поновленням електропостачання. Місцеві жителі говорять: - Добре, що прийшли наші. Хоча насправді закрадаються підозри, що дехто з них не зовсім відвертий. Із села чоловіки воюють на боці сепаратистів. Отже, ночувати додому вже не повернуться.

Є така формула, вкинута у свідомість донбасівців – Ми за мир і нам все рівно хто тут буде стояти.

Командування 54-ї бригади говорить, що для них це просто військова робота. Вона триває постійно. І робити її, звісно, потрібно по-тихому. Кінцевий результат ще не досягнуто. Офіцер Сергій Холмовський розповідає, що вони планували операцію і досягли успіху. Але витік інформації завадив розвитку дії. Ворог прийшов у повну бойову готовність і подальші дії можуть принести втрати з нашого боку. Треба говорити про повну роботу, а не її половину, як кажуть живописці.

Олександр КЛИМЕНКО



Теги:Айдар, донбас, Олександр Клименко, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar