реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Букросінг починається від Яковченка

Є люди, які отримують задоволення, віддаючи улюблені книжки в чужі руки. Причому безкоштовно. Таких диваків майже 400 тисяч у 130 країнах світу. Вони цілеспрямовано залишають книги в скверах, на лавочках у парку, кав'ярнях, щоб інші могли їх підібрати й прочитати. Такий спосіб обміну книжками називається буккросінг.
Буккросінг зародився нещодавно. У 2001 році в Сполучених Штатах фахівець із Інтернет-технологій залишив після ночівлі у готелі 20 книжок.

Географія буккросінгу вражає. Книжки знаходять власників по всьому світу - аж до Антарктики. Моя добра приятелька розповіла, що лишила одну зі своїх улюблених книг в турецькому готелі, взявши натомість роман Даніели Стілл англійською мовою.
Сьогодні буккросінг переріс у справжнє інтелектуальне захоплення. В Україні книгообіг теж набуває популярності. Найрозвинутіший цей рух у Києві, Львові, Харкові, Чернігові та інших великих містах.

18 березня у Прилуках, на Театральній площі, відбудеться відкриття полиці буккросінгу. Ідею її створення подали самі читачі дитячої бібліотеки, які приносили власні книги, щоб поділитися з іншими.

Ідея, як на мене, непогана, хоча має певні недоліки: під пекучим сонцем чи дощем книгу не залишиш. І тому, почавши свій відлік 18 березня на Театральній площі, буккросінг оселиться в міській бібліотеці для дітей на одній з книжкових полиць при самому вході до бібліотеки.

Антоніна Пересічна, газета "Град Прилуки"




Теги:Прилуки, БІБЛІОТЕКИ, Яковченко, буккросінг


Читайте також



Коментарі (0)
avatar