реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Будівництво амбулаторії зупинилося

За державною програмою "Доступна медицина" у жовтні минулого року у селі Грем'яч Новгород-Сіверського району почали будувати сучасну лікарську амбулаторію. Звели стіни, поклали перекриття, встановили вікна і в деяких кімнатах двері. Але все зупинилося через відсутність коштів. А за планом будівництво мало завершитися у другому кварталі нинішнього року.

"Минулого тижня ми отримали лист з управління капітального будівництва, що треба ще 96 тисяч на додаткове співфінансування. Ми це питання розглядатимемо на сесії. Ми зацікавлені, щоб будівництво тривало", -- каже голова Грем'яцької сільської ради Олексій Карцан. Торік сільський бюджет уже виділив майже 500 тис. грн, а держава додала 2 млн 370 тис. Також коштом сільради мають придбати житло для лікаря.

Водночас, якби було утворено Грем'яцьку об'єднану територіальну громаду, як це передбачено перспективним планом, то вже за три роки не тільки амбулаторію добудували, а й провели б освітлення та поремонтували дороги. Проте нині в Новгород-Сіверському районі місцева влада вперто не сприймає ОТГ, адже тоді вислизнуть з рук кошти. Тому і єдину в районі Новгород-Сіверську ОТГ утворено, можна сказати, для відчіпного: до міста приєднали одне село Горбів і оголосили це об'єднаною громадою.

Нині грем'яцькі селяни змушені користуватися старою амбулаторією (на знімку), що є частиною колишнього маєтку князя Голіцина."Голос України"



Теги:Доступна медицина, Грем'яч, Новгород- Сіверський район, князь Голіцин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar