реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Британці визнали кращими фотороботи киянки

У престижному британському конкурсі соціальної фотографії перемогла киянка – Євгенія Бєлорусець. Вона - редактор літературного сайту, перекладає і фотографує.

На конкурс, який проводить у Великій Британії Королівське фотографічне товариство спільно з впливом часописом Guardian, фотографії потрапили випадково – їх туди відправила подруга Євгенії. Про це інформує BBC Ukrainian

В інтерв'ю Українській службі Бі-Бі-Сі перед врученням премії Євгенія розповіла про мешканців будинку на Гоголівській і які в них проблеми.

Є. Бєлорусець: Я більше трьох років знімала жителів аварійного будинку в центрі Києва. І фотосерія так і називається "Будинок на Гоголівській". Він практично повністю зруйнований. Ані опалення, ані світло, ані вода – нічого не працює нормально. Стіни руйнуються, стеля падає великими шматками на жителів цього будинку, навіть травмує їх.

Бі-Бі-Сі: Пам’ятаєте, коли був той момент, коли ви вирішили, що треба зробити про всю цю ситуацію, яка з цим будинком і з його жителями, якусь фотоісторію?

Коли робиш фотографію в якомусь проблемному місці, коли ти досліджуєш якусь проблемну територію, ти сподіваєшся, що ти опублікуєш ці фотографії, ти скажеш про проблему, і це буде якийсь внесок у змінення ситуації чи вирішення цієї проблеми.

Є. Бєлорусець: Я була вражена мужністю цих людей, які, попри те, що в них так мало шансів на перемогу в сьогоднішніх умовах в Україні, продовжують боротися за свої права, розчаровуються, але знов відкриті до будь-якого діалогу, готові брати участь у творчому процесі.

Бі-Бі-Сі: А яку нагороду ви отримаєте від британського Королівського фототовариства?

Є. Бєлорусець: Мої фотографії опублікують у журналі Королівського фотографічного товариства, в газеті Guardian і дадуть грошову премію, щось там… пару тисяч фунтів...

Ці дві тисячі можна витратити на виставку, наприклад, і зробити якусь інформаційну кампанію, щоб про їх будинок дізналися. Тому, що ремонтувати їх помешкання… Вони самі цього не хочуть.

Бі-Бі-Сі: Тобто, виглядає, що так чи інакше ці дві тисячі ви інвестуватимете у вирішення проблем цього будинку, так?

Є. Бєлорусець: Подивимось. Якщо вийде, то частково так, сподіваюся. Коли робиш фотографію в якомусь проблемному місці, коли ти досліджуєш якусь проблемну територію, ти сподіваєшся, що ти опублікуєш ці фотографії, ти скажеш про проблему, і це буде якийсь внесок у змінення ситуації чи вирішення цієї проблеми.




Теги:Євгенія Бєлорусець, BBC, Великобританія, фотографія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar