реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Боржники притягнуті до відповідальності

Одним з пріоритетів податкової міліції міста є відпрацювання підприємств - боржників та виявлення злочинів, здійснених їх службовими особами.


За 2010р. застосовано 32 адміністративних арешти активів до таких підприємств, у результаті чого до бюджету в рахунок погашення податкового боргу надійшло 3, 7 млн. грн.

Першочергова увага приділяється стягненню боргів з найбільших підприємств-боржників. Внаслідок здійснення комплексу відповідних заходів стягнення відносно суб’єктів господарювання даної категорії забезпечено надходження коштів до бюджету у сумі 3,9 млн. грн.

Згідно з нормами діючого законодавства податкова служба при здійсненні профілактичних заходів у відношенні підприємства – боржника не має права опису у податкову заставу всього майна, а лише у двократному розмірі від суми податкового боргу та тих активів, які були виділені безпосередньо керівництвом підприємства – боржника. Сума активів, описаних у податкову заставу у поточному році, склала 5, 6 млн. грн.

До відповідальності притягнуто 2 службові особи СГД – боржників за статтею 163 – 2 КУпАП та складено 162 протоколи про адміністративні правопорушення відносно службових осіб підприємств-боржників.
Нашими основними завданнями були і залишаються наповнення бюджету та детінізація економіки.

Завдяки роботі податкової міліції міста з початку 2010 р. до бюджетів усіх рівнів надійшло понад 16 млн.грн.

Олексій Барановський, в.о. заступника начальника ВПМ ДПІ у м. Чернігові




Теги:податкова, боржники


Читайте також



Коментарі (0)
avatar