реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Боротися з протестувальниками біля Ради влада наказала комунальникам і екологам (оновлено)

Будівля Верховної Ради України – оплот демократичного устрою держави слідом за ЦВК і Адміністрацією гаранта Конституції, опинилася за гратами. Бутафорський паркан уже декілька разів зносили громадяни під час акцій протесту, як справжніх, так і інсценірованих партією влади. Потім цю кволу огорожу хутко відновлювали.
Цікаво, що довгий час ніхто не наважувався взяти на себе відповідальність за встановлення огорожі між Радою і Мар’їнським парком: ні київська міська влада на чолі з регіоналом О. Поповим, ні голова парламенту "народник" В. Литвин. І ось за повідомленням "УП" було оголошено, що цей паркан встановило Печерське управління зелених насаджень.


"Так, ми розібралися. Паркан цей потрібен для огорожі Маріїнського парку. У всьому світі - у Відні, Санкт-Петербурзі, - парки мають огородження. Це нормальне явище", - зазначив заступник глави КМДА з питань ЖКГ Олександр Мазурчак.
"Парк обслуговується Печерським УЗН. Паркан є частиною скверу. Цей парк надалі буде огороджений з усіх сторін. У наших планах - захистити всі міські парки", - наголосив пів місяця тому цей чиновник КМДА.
Однак, невдовзі з'ясувалося, що комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень Печерського району взагалі не ставило паркану біля Верховної ради. Це випливає з оприлюдненої на сайті "УП" 29 листопада подповіді директора цього комунального підприємства П. Коротинського на журналістський запит. У відповіді зазначається, що "дозволу (погодження тощо) на встановлення огорожі в Маріїнському парку у м. Києві до підприємства не надходило". До того ж у відповіді повідомляється, що "розпорядження керівника (керівників) КмП по триманню зелених насаджень Печерського району щодо встановлення паркану (огорожі) у Маріїнському парку у м. Києві підприємством не видавалося".
Хто ж той невідомий хто встановлює паркани в центрі столоиці?
Тепер українці, які з 1990 року звикли вільно висловлювати свою позицію під стінами парламенту, в якому засідають народні депутати України, мають проблеми з захистом своїх конституційних прав. Прикро, що на 21-у році незалежності України влада автоматично перетворила українців у злісних правопорушників природоохоронного законодавства, бо наблизитись до паркану, що відділяє Раду від народу, можна тільки по газонах парку. Отже, кожний протестувальник стає злісним правопорушником. За що кожного з них зобов"зана притягати до адміністративної відповідальності і стягнути збитки за пошкодження трав’яних газонів Мар’їнського парку екологічна інспекція.
Пригадую, що саме за пошкодження квітників біля міськради притягали до відповідальності у Чернігові протестувальників у 2002-2004 рр.

Може українцям варто усвідомити, що незалежності від іноземних вождів і можнавладців за мало щоб жити по-людські?
Треба боротися ще й за незалежність від узурпаторів влади, корупціонерів, хабарниців, олігархів-прихватизатоів... інших негараздів, що примушують українців бути себе в цій державі обкраденими і принижними.

Сергій Соломаха






Вухаті охоронці огорожі Мар'їнського палацю і ВРУ відпочивають від тяжкої праці.




















Коментарі (0)
avatar