реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Блискавка поцілила в корюківську телевежу

Травневі грози землю умивають –
Ллють хмари воду долу навмання.
Хрущі понад деревами кружляють,
І бенкетує вечорами комарня…


Так про цю пору пишуть поети. Для простих же людей грози являють велику небезпеку і поводитися під час цієї стихії треба вкрай обачно і обережно. Нещодавній випадок – тому підтвердження.

Днями під час грози розряд блискавки влучив прямісінько в Корюківську телевежу. Звук влучання був таким сильним, що тим, хто знаходився на чергуванні в приміщенні під вежею, аж вуха позакладало.

– Це вже другий такий випадок на моїй пам’яті, а працюю я тут вже 30років, - розповідає черговий радіотелевізійного передавального центру (РТПЦ) Концерну радіомовлення радіозв’язку та телебачення Анатолій Боцманов. – Подібний прицільний розстріл нашої вежі небесними силами був десь у середині 80-х років минулого століття. Нещодавнє ж влучання блискавки, ймовірно, відбулося в антенно-щоглову споруду (АЩС). Я навіть собою відчув присутність її електромагнітного поля – волосяний покрив на тілі аж дибки став. І зовсім не від страху…

Що ж накоїла непрохана гостя, так зненацька «підморгнувши» з-за хмар? А вона не жартувала: вмить було виведено з ладу частину радіорелейного обладнання, також пошкоджено й частину обладнання міських АТС і міжміські канали телефонного зв'язку, роботу яких, до речі, було оперативно відновлено.

Андрій НАВРОДСЬКИЙ Альянс - 3000



Теги:Концерн радіомовлення та зв'язку, блискавка, Альянс - 3000, Корюківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar