реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Біженець- журналіст з Луганська відкрив виставку у Чернігові

26 березня у великому читальному залі Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка відбулося відкриття виставки світлин «Добрий світ» талановитого фотохудожника, заслуженого журналіста України, члена Національної Спілки фотохудожників України Юрія Миколайовича Хромушина (м. Луганськ). Про це повідомив сайт Департамент культури, туризму, національностей і релігії

Юрій Хромушин народився 1 травня 1948 р. в селі Камінний Кінець поблизу Ленінграда (тепер Санкт-Петербург).
Мистецтвом фотографії захоплюється з дитинства. Після закінчення середньої школи у м. Гдовськ, вступив до Алчевськкого ПТУ, де отримав спеціальність фотографа павільйонних зйомок.

Заочно закінчив Машинобудівельний інститут. Друкувався в місцевій пресі, а згодом отримав запрошення на посаду фотокореспондента обласної газети «Луганська правда», де пропрацював 40 років. Робив документальні знімки. У вільний час займався художньою фотографією.

У творчому доробку фотохудожника світлини різного жанру. Багато з них вміщені в фотоальбоми «Родина», «Деревенька моя», «Это было недавно» та ін. Брав участь у міських, республіканських і міжнародних фотовиставках та конкурсах. Його роботи відзначені багатьма творчими нагородами.

На фотовиставці, присвяченій 25-річчю Національної Спілки фотохудожників України, у м. Київ, дві роботи Юрія Хромушина отримали срібні медалі у номінаціях «Художня фотографія» та «Документальна фотографія».

В експозиції «Добрий світ» представлені документальні і художні фотографії, зібрані за 40 років професійної та творчої діяльності, на яких зображені хороші люди, світлі почуття, гумор і життєві історії.

Теплим словом митця привітали: голова обласного відділення НСФУ Микола Павлович Турчин, чернігівський фотохудожник, член НСФУ Віктор Миколайович Кошмал, дружина фотохудожника, режисер телебачення Віра Іванівна Хромушина, друзі та шанувальники творчості.

Юрій Хромушин цікаво розповів про свої світлини та поділився секретами професійної майстерності.

Музичним подарунком для Юрія Миколайовича став виступ солістки Чернігівського обласного центру фестивалів і концертних програм, лауреата міжнародних конкурсів, лауреата обласної премії ім. М. Глібова 2015 р. Тетяни Олійник, яка з високою майстерністю виконала українські народні пісні Чернігівщини



Теги:НСЖУ, Хромушин, біженці, російсько- українська війна, Луганськ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar