реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Битва за торфокрошку

Торф нині росте в ціні. А торфокрошку підприємливі комерсанти відправляють навіть в Об'єднані Арабські Емірати.

Сесія сільради Авдіївки Сосницького району дала дозвіл підприємству на розчищення меліоративного каналу, натомість комерсанти зайшли на селянські паї, зняли з них родючий шар ґрунту і видобували торф.

Про це повідомили в секторі комунікації ГУНП у Чернігівській області.

Так, до Сосницького відділення поліції надійшло повідомлення про факт незаконного видобутку торфу на селянських паях. Правоохоронці встановили, що одна з провідних українських компаній, яка спеціалізується на виготовленні ґрунтових сумішей на основі торфу, збиралася розчистити русло меліоративного каналу за селом.

Знятий з русла ґрунт комерсанти мали б забрати собі для виробничих потреб. Натомість співробітники підприємства в порушення умов проекту та документації зняли родючий шар ґрунту з селянських паїв, розташованих в охоронній зоні меліоративної системи, а потім почали займатися видобутком торфу.

В ході подальшої перевірки поліція виявила на території місцевого сільгосптовариства 32 тонни вже розфасованого торфу, готового до відправки споживачам, та близько ста тонн торфу насипом.

Відкрито кримінальне провадження за незаконне заволодіння ґрунтовим покривом земель – карається штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.



Теги:Авдіївка, родючі грунти, Кримінал, торф


Читайте також



Коментарі (0)
avatar