реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Більше 50 тисяч жителів шукають роботу

За даними вибіркових обстежень населення (домогосподарств) з питань економічної активності, які проводяться органами державної статистики за методологією Міжнародної Організації Праці, економічно активними (тобто зайнятими або безробітними) були дві третини мешканців області у віці від 15 до 70 років, решта була економічно неактивною (пенсіонери, студенти або учні денної форми навчання, особи, які виконують домашні обов’язки тощо).

Кількість зайнятого населення області віком 15–70 років порівняно із січнем–вереснем 2014 р. скоротилася на 2,4% та становила 435,5 тис., а рівень зайнятості (56,6%) був дещо нижче загальнодержавного показника (56,9%). Про це повідомило "Сіверщину" головне управління статистики у Чернігівській області

Не мали роботи (прибуткового зайняття) та при цьому активно її шукали, намагались організувати власну справу та були готові приступити до роботи, тобто відносилися до безробітних 51,5 тис. жителів області в працездатному віці. Рівень безробіття населення області цього віку (11,2%) перевищував аналогічний показник у цілому в Україні (9,4%).



Теги:зайнятість населення, статистика, безробітні


Читайте також



Коментарі (0)
avatar