реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Біляві естонські дівчата готуються до війни

В Естонії існує унікальне напіввійськове формування, що складається виключно з жінок, які бояться вторгнення російських військ і готуються до оборони.

Для 32-річної Марет Вальнер в першу чергу слід оборонятися, потім, якщо буде потрібно, можна перейти в атаку. З пістолетом в руках .

З понеділка по п'ятницю - туфлі на високих підборах і діловий костюм, а в кінці тижня - камуфляж і автомат. В ім'я батьківщини і родини. Біляві дівчата з Naiskodukaitse, єдиного в Європі жіночого напіввійськового формування, готуються до повномасштабної війни.

"До складу формування входять менеджери, викладачі, фахівці у сфері інформатики - в більшості своїй це молоді жінки з вищою освітою. Багато хто з них зараз без роботи. Всі вони - добровольці. Їх близько тисячі на півтора мільйона жителів Естонії, наляканих тінню, яку відкидають Росія і переживаюча кризу Європа ", - пише видання.

"З початку року до нас приєдналися більше сотні дівчат. Це спосіб заявити про любов до нашої країни. Я можу запевнити, що більше нас ніхто не завоює", - говорить Марет.

Naiskodukaitse - особливе жіноче формування, що діє в рамках Kaitseliit, Союзу оборони, який відноситься до міністерства оборони країни і нараховує в своїх рядах близько 20 000 бійців - більше, ніж у збройних силах Естонії ", - пише автор статті.

"10% населення країни - росіяни, які вважаються громадянами другого сорту. Це одна з загроз. Бо ворог, будь то реальний чи уявний, знаходиться не тільки за рубежами країни (Росія), а й в межах національних кордонів. Естонці бояться, що їм знову доведеться розмовляти мовою Путіна ", - пише кореспондент.

Марлін Прантс, 35 років, приблизний доброволець. Вона хоче скоріше відправити двох своїх дочок-підлітків в табір для "домашніх дівчаток": у молодіжної організації Kaitseliit - три тисячі дівчат. І у Марлін, нарешті, з'явиться час, щоб зайнятися своєю військовою підготовкою.

Вона каже: "Я боюся, що моїм дівчаткам заборонять говорити по-естонськи. Я боюся, що незалежність буде поставлена ​​під сумнів. Що 50 колишніх радянських баз знову заповняться російськими солдатами. Криза євро - це криза Європи, я боюся, що все обрушиться в черговий раз. Але ми готові до гіршого ", - пише автор статті.

"Росія негативно ставиться до будь-яких ініціатив міністерства оборони Естонії, зокрема, до представленого ним законопроекту про визнання естонських бійців, які в роки Другої світової війни носили форму Waffen-SS. За повідомленнями російських ЗМІ, напіввійськовий естонський корпус в минулому нелегально поставляв зброю чеченським бойовикам та іншим ворогам Москви ", - пише кореспондент.

[url=http://zbroya.info/uk/]Українська Асоціація власників зброї[/url
]



Теги:Естонія, народне ополчення, зброя


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Зафіксуємо - естонські націоналістки провокують російського медвідя першими.
Чорна форма військ СС добавить жару.
avatar