реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Біля тисячі чернігівців пікетували міліцію, прокуратуру і Партію регіонів. Репортаж

Зранку о 10:00 24 січня 2014 року від пам'ятника гетьману Богдану Хмельницькому розпочалася протестна акція громадського руху "Чернігівський майдан" "Анатомія підлості влади" за маршрутом: міська міліція - прокуратура міста Чернігова - прокуратура Чернігівської області - Чернігівська міська рада - КП "Дільниця з контролю за благоустроєм міста" - Чернігівський апеляційний суд, які усі безпосередньо ПРричетні до розгону чернігівського євромайдану "Чернігів обирає ЄС!" 25 листопада 2013 року в сквері імені Попудренка.
Людей було спочатку біля 500. Але коли пропікетували міську міліцію та міську прокуратуру, яка не побачила порушень у розгоні євромайдану в Чернігові 25 листопада 2013 року та викрадення майна молодіжної громадської організації "Апельсин", людей явно побільшало.

Протестувальники висунули вимоги до міліції. Головна - виконувати свою присягу народу і не виконувати злочинні накази і розпорядження влади.
Керівникам чернігівської міської міліції, міської і обласної прокуратури були вручені вимоги протестувальників.

Після мітингу біля міської ради, де мітингарі вимагали зустрічі з посадовцями, створення контрольної комісії по розслідуванню подій 25 листопада, заслуховування на наступній сесії 30 січня прокурора і начальника міліції міста, сотні жителів міста попрямували пікетувати офіс Партії регіонів, в якому одночасно знаходиться КП "Дільниця з контролю за благоустроєм міста".
Однак вони попередили, що обов'язково повернуться до міської ради 30 січня 2014 року за відповіддю на свої письмові вимоги, які було вручено керуючому справами міськради С.Віхрову, у значно більшій кількості.

До приміщення де знаходиться КП "Дільниця з контролю за благоустроєм міста", яке за версією міліції начебто здійснювало знесення 25 листопада чернігівського євромайдану, представники громадськості не були допущені охоронцем установи. Останнього безпосередньо охороняли майже з десяток міліціонерів.
Тільки після "гарячого" з'ясування законності дій охоронця, які ледь не закінчилися сутичкою, громадським активістам вдалося потрапити у приміщення КП і по-сумісництву офісу міської організації ПР. Однак всі керівники цієї установи, як і працівники офісу ПР були в робочий час відсутні.

Акція пройшла під українськими державними прапорами і закінчилося хвилиною мовчання на вшанування жертв режиму та співом національного гимну.
Після чого мітингарі розійшлися, а мііліція поїхала на шикарному бусі наводити порядок в інших місцях.

Учасники акції вирішили зібратися також і о 18 годині на традиційний мітинг на центральній Красній площі міста.

Сергій Соломаха











































Теги:Майдан, міліція, пр, Чернігів революційний


Читайте також



Коментарі (6)
avatar
1
Правду говорят люди,что дурной пример заразителен.Может майдауны и заложников скоро в плен брать будут?
avatar
2
а що, страшно? Таки пора!
avatar
3
Василь, а тебе дубинкой под зад не страшно будет получить? Надеюсь, беркутята лицом в грязь не ударят
avatar
4
СЕРАФИМУ.
Мразь, закрой рот. Из-за таких гнид как ты народ до сих пор в нищите. Выйди на улицу и постой за себя, чмо.
avatar
5
Vlad, народ в нищете,или как ты говоришь "в нищите" из-за меня? Ну народец и тупой или ты тупой, мне-то всегда казалось что из-за усраинских оллигархов, ну или из-за аллигархов,как тебе больше нравится,грамотей. да еще из-за того,что ленив не в меру
avatar
6
Короче, тут конечно цензура проверяет комменты,но все равно очень хочется послать разных vladov и ему подобных типов на три веселые буквы,что я с удовольствием и делаю.
avatar