реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Біля Чернігова проходить підготовка до параду на День незалежності України

Понад тисячу військовослужбовців та майже 300 одиниць техніки зібрали на військовому аеродромі «Півці», що біля Чернігова, тренуватися для участі у Параді з нагоди 30-ї річниці Дня незалежності України.

Зведена механізована колона нараховує 24 парадні розрахунки (коробки). До неї входять військові, озброєння та військова техніка різних видів Збройних Сил України: Сухопутних військ, морської піхоти Військово-морських сил, зенітно-ракетні війська Повітряних сил, Сил спеціальних операцій, Десантно-штурмових військ. Крім них, залучені й інші силові структури, зокрема Національна гвардія України.

До парадних розрахунків входить артилерія, автомобільна техніка, зокрема санітарні авто та “Богдани”, реактивні системи залпового вогню БМ-21 “Град”, комплекси радіоелектронної боротьби з безпілотними літальними апаратами та ін.

Війська оперативного командування «Північ» також будуть представлені на Параді. До механізованої колони залучені 30 окрема механізована бригада ім. князя К. Острозького та один із розвідувальних підрозділів, які представлені розрахунками зі спеціалізованих броньованих автомобілів “Новатор” з протитанковими ракетними комплексами “Стугна-П” та броньованих розвідувальних машин. Крім того, управління ОК «Північ» організовує і тилове забезпечення.

Тренування парадних розрахунків триває вже тиждень. У перші дні були проведені інструкторсько-методичні заняття, визначалися з маршрутами руху техніки.

- Сьогодні – третій день практичного тренування. Особливістю Параду у цьому році буде те, що залучається більше новітніх зразків озброєння та техніки. Крім того, буде залучена не тільки бойова техніка, а й та, що нещодавно прийнята на озброєння. Це майже 300 одиниць, - повідомив Командувач логістики Командування Сухопутних військ Збройних Сил України бригадний генерал Володимир Карпенко.

Головний старшина зведеної механізованої колони прапорщик Дем’ян Танський, який сам був учасником Параду у 2018 році, зазначив, що для участі відібрані кращі військовослужбовці з підрозділів і вони є учасниками бойових дій на сході України.

- Якщо чесно, емоції зашкалюють. Підняття патріотичності, морального духу дуже високе, - ділиться спогадами військовий. – Я дуже радий, що знову потрапив сюди. Це словами не передати. Треба побути і самому взяти участь.
Тренування особового складу відбувається щодня згідно з графіком, до обіду і після.
Для особового складу, який тренується на аеродромі, організовані всі умови для комфортного проживання. Наметове містечко, що збиралося протягом трьох тижнів, нараховує 50 наметів. Військові забезпечені меблями, постільною білизною, встановлені лазнево-пральні комплекси, умивальники, вбиральні. Харчування хоч і польове, але повноцінне: включає свіжі фрукти та овочі, м’ясні страви. Організоване і дозвілля та відпочинок. Наприклад, є можливість подивитися матчі «Євро-2020» на великому екрані польового автомобільного клубу.
Тренування на Чернігівщині буде тривати до 7 серпня. Далі колона переміститься до Києва, де продовжить відточувати дії уже під час генеральних репетицій на полосі Антонова та безпосередньо на Хрещатику.

Служба зв’язків з громадськістю ОК «Північ»



Теги:ОК Північ, Парад, день незалежности, гібридна війна, ЗСУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar