реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Біля адміністрації Президента спалили білий прапор капітуляції

Під Адміністрацією Президента представники кількох громадських організацій провели акцію під назвою “Зупини капітуляцію”.
Зокрема, під АП зібралося більше як півтори-дві тисячі осіб, – інформує 1NEWS.

Активісти тримали у руках українські прапори, плакати із надписами “Мне не нужен русской мир – мені потрібна українська перемога”, “Не дам розстріляти воїнів” і скандували: “Вова, в нас іде війна – зачекає шаурма”, “Слава Україні – Героям слава”, “Слава нації – Смерть ворогам”, “Ні капітуляції – слава нації”, “Кучму – геть”, “Зеленський – у відставку”, а також співали гімн України.

Учасники акції висловлювали обурення заявами представника України у Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми щодо Донбасу.

“Які люди формують дорожню карту до Мінська? Хто відповідальний за ті ідеї, з якими поїхав Кучма? Сам Кучма чи хтось інший? Необхідно, щоб, в тому числі, ветерани входили в ту групу, що формує дорожню карту з Мінських домовленостей. Щоб у цій групі були люди, які знають, що відбувається, коли Росія порушує свої обіцянки. Нехай допустить ветеранів до формування дорожньої карти в Мінську, інакше ми будемо сприймати це як тиху капітуляцію. Ми цього не допустимо”, – заявили активісти.

Серед інших вимог активістів – щоб до формування дорожньої карти в Мінську також допустили інших авторитетних представників громадськості і щоб українським військовим забезпечили можливість адекватно відповідати артилерією на ворожі артилерійські обстріли. Також наголошувалося, що розведення військ має відбуватися лише за умови доступу ОБСЄ або миротворців ООН до українсько-російського кордону, з метою недопущення переміщення російських військ та боєприпасів через кордон.

“Ми вимагаємо відставки прес-секретаря Президента Юлії Мендель у зв’язку з заявами, які дискредитують українських військових та Україну на міжнародній арені, а також – відставки глави АП Андрія Богдана у зв’язку із порушенням закону про люстрацію”, – додали активісти, зазначивши, що це звернення буде передано до АП.

Також активісти спалили перед входом в АП білий прапор.https://1news.com.ua/



Теги:міський процес, мітинг протесту, російсько - українська війна, Кучма, ап


Читайте також



Коментарі (0)
avatar