реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Білий світ стає на коліна

Світ сходить з розуму, в Україні обирають блаЗЕня квартального преЗЕдентом, в США засновують стипендію імені кримінального п'ятиразового рецидивіста.

Меморіальна стипендія імені загиблого у Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда заснована для підтримки молодих темношкірих лідерів. Про це, 4 червня, заявив президент Північного уентрального університету в Міннеаполісі Скотт Хейган, повідомляє СNN.

Світ котиться до хаосу та абсурду. Раціональна меншість не може втримати контроль над ірраціональною більшістю.
Будуть підтримувати грабіжників і наркоторговців?

У самому Міннеаполісі картина і зовсім химерна. В екстреному порядку міська рада обговорює проект скасування поліції! І що функції поліцейських частково візьмуть на себе соцпрацівники! Флойда ховали в золотій труні, білий мер міста впав на коліна перед труною і ридав, як не плачуть навіть на похоронах близького родича. Картину доповнювала біографія покійного героя, у якого чи то шість, чи то дев'ять кримінальних епізодів за двадцять років - наркотики, грабежі, збройний напад, кілька тюремних термінів, пістолет, приставлений до живота вагітної жінки (білої).

Я не расист, для меня не важливо, якого кольору шкіра у террориста, бандита, убивці, грабіжника, мародера.
Для мене вони, в рівній мірі злочинці, хоть на Донбасі, хоть в США.

Щонайменше 11 людей загинули під час протестів у США, через смерть Джорджа Флойда .
Загинули люди з Сент-Луїса, Луїсвілля, Окленда, Індіанаполіса, Давенпорта, Міннеаполіса, Омахи, Детройта і передмістя Чикаго.

У Сент-Луїсі загинув 77-річний відставний капітан поліції Девід Дорн, який прослужив 38 років, – його застрелили мародери в ломбарді.

Інший був улюбленим власником барбекю-ресторану в Луїсвіллі, який надавав офіцерам безкоштовне харчування.
В Окленді вбили 53-річного офіцера Дейва Патріка Андервуда (афроамериканець), який з іншим службовцем забезпечував безпеку в будівлі суду США під час акції протесту. У них стріляли з автомобіля. Напарника Андервуда важко поранили.

2 людини загинули в Девенпорті: 22-річна Італія Келлі, її застрелили, коли вона залишала територію протесту, і чоловік, тіло якого виявили поруч з місцем перестрілки, де був поранений офіцер поліції.
У Індіаполісі загинули 2 людини – 38-річний Кріс Біті, колишній нападник в Університеті Індіани, і 18-річний чоловік , якого смертельно поранили під час протестів у місті.

У Міннеаполісі застрелили біля ломбарду 43-річного темношкірого Келвіна Л. Хортона-молодшого, в Омасі – 22-річоного афроамериканця Джеймса Скарлока, в Детройті був убитий 21-річний чоловік і ще двоє людей загинули в передмісті Чикаго.
Крім того, десятки людей отримали поранення під час протестів. Джерело: Associated Press.

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо, який є демократом, став на захист поліції і розкритикував дії протестувальників.
“Це неприйнятно, щоб протестувальники оточили поліцейське авто і погрожували офіцерам поліції”.
Філадельфія, щонайменше 13 правоохоронців отримали поранення після того, як мирний протест поступово переріс у насильство. Згоріли принаймні чотири поліцейських автівки. Протестувальники влаштували пожежі в різних місцях центру міста впродовж ночі.

Загалом за кілька днів масових протестів в 16 великих містах США вже заарештували 1300 людей.Джерело: voanews.

Флойд - жодної секунди не герой, але Флойд - символ, вже є меморіал пам'яті Джорджа Флойда, а в ОРДЛО свої символи...

Зиновій ГУЗАР

Р.S. Нардеп з "Опозиційна платформа - За життя" Ілля Ківа(дрочер) запропонував в Україні оголосити тиждень жалоби в пам'ять Джорджа Флойда, а також перейменувати в Києві в його честь проспект Степана Бандери.



Теги:Зиновій Гузар, расизм, заворушення в США


Читайте також



Коментарі (0)
avatar