реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Бібліотечка незнаних імен

У Корюківській міській публічній бібліотеці відбулася узстріч з науковим працівником Інституту літератури імені Т.Г. Шевченка Сергієм Козаком.

Бібліотечку незнаних імен передав до Корюківської міської публічної бібліотеки науковий працівник Інституту літератури імені Т.Г. Шевченка Сергій Козак, зустріч з яким пройшла в приміщенні бібліотеки.

Дослідник української діаспори, Сергій Козак не тільки розказав учасникам зустрічі про газету «Українські вісті», засновану Іваном Багряним, та інші діаспорні видання, але й показав річник цієї унікальної газети, що видавалася українцями за кордоном 55 років. Більшість відвідувачів бібліотеки вперше чули назви – Мистецький Український Рух, Об’єднання демократичної української молоді, журнали «Літаври» та «Дзвін», імена Воскобійника, Підгайного, Сисина, Кошелівця, Качуровського та інших видатних українців, що волею долі замешкали на чужині і не забули української справи.

Сергій Козак закликав студентів з Корюківки вивчати історію української діаспори – цьому допоможуть і видання, передані бібліотеці. Вони стануть в нагоді і всім тим корюківчанам, які цікавляться раніше закритими сторінками українського життя. Науковець також пообіцяв передплатити для бібліотеки українських державницьких видань на тисячу гривень.
"Голос України"

Сергій Козак та директорка Корюківської публічної бібліотеки Світлана Доропій з подарованими виданнями.



Теги:українська діаспора, Корюківка, Сергій Козак, Інститут літератури


Читайте також



Коментарі (0)
avatar