реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Бездомні тварини — проблема великого міста

Група ентузіастів, які допомагають бездомним тваринам, днями провела в центрі Чернігова акцію з метою недопущення відлову тварин у місті та їх жорстокого вбивства.

Акція була приурочена до Всесвітнього дня тварин — ця дата пов’язана з діяльністю християнського святого Франциска Ассізького, який не тільки опікувався братами нашими меншими, а й підкреслював духовну рівність із природою, проповідував любов і співчуття до всього живого, намагався замінити ідею безмежності панування людини на ідею рівності всіх живих створінь.

Святий бачив усю природу як відображення свого творця і називав звірів, птахів, місяць, зірки, воду своїми братами і сестрами. Легенди оповідають про те, що Франциск мав неймовірну здатність вступати в контакт із дикими звірами, які не тільки не заподіювали йому шкоди, але й слухалися святого та захищали його. Франциск Ассізький вірив, що природа сама по собі має своє значення і не залежить від цінності, наданою їй людиною. Таким чином, він передбачив ідею екологічної етики про внутрішні цінності дикої природи.

Саме тому чернігівські захисники громадської організації «Зоошанс» у цей день нагадали людям про проблеми інших мешканців Землі.

Ця організація допомагає конкретним тваринам знайти господаря і новий притулок. Тут ведеться картотека втрачених–знайдених тварин. Але «Зоошанс» — не бюджетна організація, тому члени цієї дружної команди все роблять (стерилізація, тимчасове утримання, купівля медикаментів та лікування, придбання кормів тощо) за свої гроші. Вони завжди раді будь-якій допомозі, звідки б вона не надходила.

Валерій СЕНЧУК.

Фото автора.




Теги:бездомні тварини, святий Франциск Ассізький, Зоошанс


Читайте також



Коментарі (0)
avatar