реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Базилевський проти Чепурного, степ проти лісу...

Нове число журналу "Літературний Чернігів" представляє більше 30 авторів. І цього разу теми його вийшли за межі краю -- скажімо, нью-йоркець Сергій Ткаченко в статті "Інтермеццо з Михайлом Коцюбинським" аналізує протистояння між відомим поетом Володимиром Базилевським з Києва та журналістом з Чернігова Василем Чепурним, яке вилилося в доволі бурхливу, як на наші кволі часи, дискусію. А керівник івано-франківської спілки письменників Євген Баран рецензує книгу Василя Чепурного "Акурайку".

Ольга Єрмоленко доводить: Михайло Коцюбинський вчився в західноєвропейських, ще більше -- у скандинавських класиків, але аж ніяк не в російських. Олександр Бобир навертає читача до відомого "Острова скарбів" Р.Стівенсона. Хто після цього скаже, що в Чернігові журнал провінційний?

Цілком на рівні виглядять і публікації поезій Лілії Черненко, оповідань Мирона Білоуса, сонетів Олександра Супронюка, курортних етюдів Олександра Забарного. Микола Адаменко із Сосниці змушує задуматися літераторам -- які вони літератори, для кого, для якої України їх перо?




Теги:Літературний Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar