реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Бажаєте змінити податкову політику – надайте свої пропозиції

Податкова служба оголоcила про проведення кампанії зі збору пропозицій від бізнес-спільноти щодо удосконалення податкової політики. Це зацікавило не лише промисловців та підприємців, але і громадські організації. Варто відзначити особливу активність членів громадської ради, яка працює при податковій службі області. Зокрема, вони акцентували увагу на проблемах податкового законодавства та лібералізації податкової політики.

Приміром, директор аудиторської фірми «Цурій-аудит», голова громадської ради Василь Цурій, з метою спрощення адміністрування податків запропонував запровадити спрощену форму декларації в разі відсутності об’єкта оподаткування.

Підприємців також турбує питання щодо високого навантаження на фонд оплати праці. Представник Чернігівської обласної громадської організації «Центр з економічних питань «Діалог» Леонід Біленький запропонував запровадити диференційовану ставку податку на доходи фізичних осіб у залежності від розміру заробітної плати. На його думку, саме такий диференційний підхід допоможе стимулювати бізнес і легалізувати не лише виплату заробітної плати, а і працю найманих працівників.

Надаючи пропозиції, підприємці також висловили схвальні відгуки щодо розширення спрощеної системи оподаткування для бізнесу за рахунок введення п'ятої та шостої груп платників єдиного податку тощо.

Державна податкова служба у Чернігівській області запрошує місцевих підприємців та громадськість також висловити свою думку і взяти участь у формуванні нової податкової політики. Для цього у приміщеннях органів ДПС встановлені спеціальні скриньки, щоб платники податків могли залишати свої побажання та пропозиції. А на єдиному веб-порталі ДПС України створений спеціальний банер - „Пропозиції щодо вдосконалення державної податкової політики”. Нам важливі ваші думки щодо можливого створення законодавчих передумов для підтримки бізнесу, адміністрування платежів, запровадження інновацій на місцях.

Відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПС у Чернігівській області



Теги:аудит, ДПС в Чернігівській області, податкове законодавство


Читайте також



Коментарі (0)
avatar