реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Балто- Чорноморський союз буде!

5 грудня в Києві громадські організації та політичні партії України, Литви, Грузії, Білорусі, Азербайджану та Казахстану підписали Меморандум про намір створити Альянс Балто-Чорноморських націй, який буде сприяти поборенню російської агресії проти України, допомогти стримати агресивну політику Кремля по відношенню до країн Східної Європи та підтримувати діяльність визвольних рухів в середині самої Росії.

До понеділка Меморандум також підписати має латвійська партія "Все для Латвії! – Вітчизни і свободи/Рух за національну незалежність Латвії".

В Меморандумі підписанти звертаються до українських парламентарів та політиків країн Східної Європи про необхідність підтримки даної ініціативи заради безпеки Європейського континенту. По підписанню Меморандум було доправлено українським депутатам.

Як наголосив у своїй доповіді Голова Конгресу Українських Націоналістів Степан Брацюнь, згадуючи виступ президента США Рональда Рейгана перед представниками Антибільшовицького Блоку Народів, «ваша боротьба – це наша боротьба. Тому звертаючись до дружніх нам країн, ми наголошуємо, що наша боротьба – тепер і ваша боротьба, боротьба проти ненаситного російського імперіалізму».

З учасниками заходу по скайпу також зв’язувалися представники різних політичних сил Грузії, Білорусі, Литви.

Зокрема, голова Народного Союзу Литви, вітаючи підписання цього документу, висловив думку, що Балто-Чорноморський Альянс дозволить краще захищатися не лише загроз зі Сходу, але й Заходу і дозволить реалізувати право націй, які до цього альянсу входять, вільно жити в своїх державах, плекати національні традиції, захищати свої інтереси».

Директор Центру журналістських досліджень країн ГУАМ Ельхан Нурієв повідомив, що балто-чорноморська вісь для ефективного її функціонування повинна стати «дугою», тобто залучити сусідні держави, в першу чергу – Каспійського регіону, які також є під загрозою впровадження у них «російського експерименту».

Цю думку також підтримав і казахський опозиційний політик Айдос Садиков: «В Казахстані з жахом сприйняли слова Путіна про те, що «Крим завжди був рускім». В цей час над нами є загроза повторення кримського сценарію, адже президент Назарбаєв визнає анексію українського півострова і підтримує боротьбу так званих «ДНР» і «ЛНР». І така підтримка може обернутися проти Казахстану», – додав пан Садиков.



Теги:окупація Криму, кун, Балто- Чорноморський союз, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar