реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Азаров сказав: боргів не буде!

Уряд протягом двох-трьох місяців повністю погасить заборгованість з відшкодування податку на додану вартість. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час прес-конференції на тему “Причини приведення тарифів на природний газ до економічно обґрунтованого рівня та заходи Уряду з посилення соціального захисту населення”.

Микола Азаров нагадав, що Уряд з 1 серпня розпочне реалізацію проекту з повернення ПДВ шляхом розміщення облігацій внутрішньої державної позики з подальшою їх монетизацією. «На це ми підготували необхідні ресурси. Ми ставимо перед собою завдання – протягом 2-3 місяців повністю розрахуватися із заборгованістю з податку на додану вартість», - наголосив Прем’єр-міністр та додав, що в першу чергу така заборгованість буде погашена підприємствам металургійного та хімічного комплексу, які є реальними експортерами.

Глава Уряду відзначив, що облігації заплановано випустити на суму майже 17 млрд. грн.: «Сума, яку ми плануємо розмістити, гігантська – майже 17 млрд. грн. Ось такі борги ми отримали від наших попередників».

Микола Азаров також зауважив, що ці облігації конвертуватимуться в реальний фінансовий ресурс і підприємства зможуть використати ці кошти на модернізацію, реконструкцію та створення нових робочих місць.

За повідомленням відділу масово-розяснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м. Чернігові




Теги:борги, облігації, Азаров, ПДВ, мнетизація, внутрішня позика


Читайте також



Коментарі (0)
avatar