реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Автовишка для освіти

Або Чи потрібні вчителю кувалди, а ковалю -- підручники?

На сесії Чернігівської міської ради сьогодні розгорілася дискусія з дивних питань. Скажімо, міський голова Олександр Соколов поставив питання про об'єднання двох шляхових організацій в одну. І депутати на повному серйозі стали противитися такому рішенню: з подачі комуніста Івана Клановця сесія спочатку відмовилася включити це питання навіть у порядок денний. тільки після годинних переговорів міського голови з керівниками фракцій вдалося питання відновити.

В чому суть конфлікту? Міський голова Олександр Соколов:" Ми отримували з податків на власників автотранспортних засобів отримували 8 мільйонів. Тепер же по новому Податковому кодексу ситуація міняється. Грошей нема. А після теплого Олексія вже треба братися за ремонт доріг. Тож об'єднання -- це шлях економії"

Претензії в опозиціії (комуніст Іван Клановець, колишній бютівець Олександр Мельник, теперішній бютівець Вячеслав Лебідь) викликало як те, що на постійних комісіях чиновниками не було надано необхідних пояснень, так і банальне апелювання до совкових стереотипів. Мовляв, а що скаже колектив? "А рабочий класс, он тоже выпить не дурак" -- Володимир Маяковський. Ото трудовий колектив і скаже -- більше зарплати і менше роботи! Апеляція не до інтересів справи, а до колективу -- ознака популізму.

Зрештою, міський голова заспокоїв і тих депутатів, які підозрювали хитрий задум про вивільнення земельної ділянки -- вона буде виставлена на конкурс з метою побудови соцально-гуманітарного закладу відповідно до генерального плану міста.

Проголосували. Але застопорилися на іншому питанні -- автовишка для управління освіти.

В бюджеті вивільнилися аж 350 тисяч гривень і на пропозицію влади їх треба направити для придбання автовишки -- зрізати дерева.
Начальник міського управління освіти Волоимир Купріяненко переконував:" У нас 105 територій, на яких більше тисячі дерев, які треба зрізати".

Депутат Костянтин Іванов (фракція "УДАР"):" Є логіка управління міським господарством -- для чого освіти займатися непрофільною справою, якщо в нас є "Зеленбуд"? Для чого самій освіти ремонтувати фасади шкіл, якщо є управління капітального будівництва?" Його аргументи не почули. Проголосували. Невже автовишка працюватиме всі робочі дні? Чи вона буде в оренду здана? І чому освіта має займатися ремонтами, обрізками дерев, а не навчанням? Може, і комунальникам натомість зайнятися навчанням дітей, а не своїми прямими обов'язками? Зрештою, сесія продемонструвала живучість логіки проїдання бюджетних коштів.

Василь ЧЕПУРНИЙ




Теги:О.Соколов, освіта, К.Іванов, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar